Atlétika

Usian Bolt elindul a Nemzetközösségi Játékokon

  • VNA

Idén eddig nem sok futása volt a jamaicai klasszisnak, aki azonban indulni szeretne Glasgowban.

Nehéz lenne sok olyan címet találni, amelyet eddigi sikerekben gazdag pályafutása során Usain Bolt még nem gyűjtött be. A lassan 28 esztendős jamaicai sprinter nyert mát hat olimpiát és nyolc világbajnokságot, de érdekes módon a Nemzetközösségi Játékokról még nincsen aranyérme. Mivel a versenyt csak négyévente rendezik meg és ő négy éve nem indult Delhiben, így idén nyáron jó lehetősége lehetne a hiányzó érem pótlására. Bolt azonban lábsérüléssel küzdött mostanában, így a párizsi és az ostravai versenyeket is le kellett mondani, ezért kérdéses, hogy mikor fut majd egyáltalán.

"Nem vagyok olyan állapotban, hogy fussak a jamaicai bajnokságon ezen a hétvégén, de tájékoztattam a szövetséget arról, hogy a Nemzetközösségi Játékokon számíthatnak rám. Mivel nem indulok a válogatón, így nem akarom utólag senkinek a helyét elvenni az egyéni indulástól, aki kijutott, de ha a szakvezetésnek szüksége van rám, a váltóban futok" - nyilatkozta saját honlapjára feltett közleményében Bolt.

A jamaicai atléta csapathoz kapcsolódó hír még, hogy Yohan Blake már korábban bejelentette, hogy ő nem vesz részt semmilyen formában a július 23-a és augusztus 3-a között sorra kerülő versenyen. A karibi csapatnak a brit váltóval szemben van némi elszámolnivalója - négy éve Delhiben ugyanis kikaptak tőlük. A 4x100 méteres férfi síkfutás előfutamait a glasgowi esemény második hetében, augusztus elsején rendezik, a döntőt pedig másnap este futják.