Ausztrál foci

Most a városi derbik hétvégéje jön

  • VNA
megosztom

Perth, Sydney és Adelaide két csapata is egymás ellen játszik ezen a hétvégén az AFL-ben, mi a nyugat-ausztrál derbit jártuk körbe.

A huszonhárom fordulóból álló alapszakasz 15. fordulóját rendezik meg ezen a hétvégén az AFL-ben, vagyis az ausztrál foci bajnokságban. A tematikus fordulókat tekintve ezúttal a városi rivalizálásoké a főszerep, így magyar idő szerint szombaton kora délelőtt a két perthi együttes is találkozik egymással a Patersons Stadionban. A Fremantle Dockers (9 győzelem/4 vereség - 5. hely) ellenfele a West Coast Eagles (6/7-10. hely) lesz. Mivel a perthi nagyméretű pálya mindkét csapatnak jó ismerőse, így jelentős helyzeti előnyről és pályaválasztásról tulajdonképpen nem beszélhetünk.

A Dockers ligához való csatlakozása (1995) óta ez lesz már a 40. nyugat-ausztrál derbi, amelyen eddig az Eagles áll jobban, hiszen az összesített mérleget tekintve 21-18-ra vezet. Az utóbbi időszakban azonban a "kistestvér" a fejükre nőtt, a legutóbbi 14 összecsapásból 11-szer a tavalyi döntős Dockers nyert, sőt a legutóbbi négy alkalommal - átlagban 35 ponttal - rendre Matthew Pavlichék zártak sikerrel. A papírforma most is az ő sikerüket ígéri.

A helyi idő szerint délután sorra kerülő találkozóra a bet365-nél a Dockersre 1.25-ös, az Eagles sikerére 4-szeres pénzt kapunk. Mivel a favorit jelen esetben nem fizet túl sokat, érdemesebb lehet valamilyen hendikepes megoldásban gondolkozni, ugyanakkor a derbik esetében kicsit kockázatos is nagy különbséget várni. Az Eagles elég rapszodikus idén, és mivel kétmeccses győzelmi szériában van, nem zárható ki, hogy most is megszorongatja ellenfelét. Idén már játszottak amúgy egymással, a hetedik fordulóban (jó két hónapja) 73-54-re nyert a Dockers.

A bet365 külön fogadási bónusszal segíti az AFL-re fogadókat. A minimum hármas kötésben megtett ausztrál foci fogadások esetén (sávosan növekvő ütemben) a nyereményhez bónuszt ír jóvá az iroda. Pl. hármas kötés és sikeres fogadás esetén 10%-ot, négyes kötés esetén 15%-ot, stb. A fogadási bónusz pontos részleteit a bet365 honlapján az Akciók - Egyéb sportok - Ausztrál futball gyűjtő bónusz menüpont alatt találhatjátok meg.

Ha a meccset semleges pályán rendeznék, simán -30-as hendikep is benne lenne a pakliban, így azonban - óvatos duhajként - inkább a szerzett pontok számára lehet érdemes fogadni. A Dockers a liga legjobban védekező csapata, idén 13 meccsen alig 868 pontot kaptak, nem valószínű, hogy az Eagles majd 100 fölé jut ellenük. Valami azonban az súgja, hogy a múlt heti rekorddöntés (betonvédekezéssel csak 22 pontot kaptak a Brisbane-től) után most kevésbé zár majd jól Ross Lyon csapatának védelme. A fogadási tervvel egy gond lehet, ha megjön az eső, amely - mint a Lions ellen is - az ellenfél játékát rendre romboló Fremantle védőjátékának kedvez. Ha nem esik a meccs előtt/alatt, akkor az over 163,5 pontos fogadás (bet365 - 1,91-es odds) azért reális javaslat lehet. Ez negyedenként jó negyven pontos átlagot feltételez, ami átlagos lövőstatisztikát figyelembe véve összejöhet a két csapatnak.

A találkozót az Eurosport2 szombaton reggel - magyar kommentárral - 8.40-től élőben közvetíti. Az ausztrál foci nálunk talán kevésbé ismert sportág, ezért ajánljuk figyelmetekbe a sportággal foglalkozó blogunkat illetve a hatharom.com sportfogadási tanácsait azzal kapcsolatban is, hogy mire érdemes figyelni, ha valaki ilyen találkozókra akar pénzt tenni.

megosztom