Átigazolás

Hivatalosan visszautasította a Bilbao a United 36 millió eurós ajánlatát

Nem fogadta el a Manchester United Ander Herreráért tett ajánlatát az Athletic Bilbao. Ezt maga a baszk klub jelentette be.

Herrerának egyelőre maradnia kell Bilbaóban

"Az Athletic Club szeretné bejelenteni, hogy visszautasította a Manchester United nagyjából 36 millió eurós, Ander Herrera játék- és kereskedelmi jogaira érkezett ajánlatát" - olvasható a rövid közlemény a bilbaóiak honlapján.

Amint arról a hatharom.com beszámolt, úgy tűnt, hogy a United ajánlata eléri a középpályás szerződésben rögzített kivásárlási árát, így a Bilbao köteles lesz elengedni a játékost, de a jelek szerint ez a feltétel mégsem teljesült. Ráadásul elképzelhető, hogy a Vörös Ördögöknek nagyon meg kell emelniük az ajánlatukat, hiszen a hírek szerint július 1-jével az eredeti kivásárlási ár még tovább növekszik. A baszkokkal pedig különösen nehéz dolguk lehet, hiszen ők korábban inkább egy évig jegelték Fernando Llorentét, és kivárták, hogy lejárjon a szerződése, minthogy a kivásárlási ára alatt eladják, Javi Martínezért pedig a kontraktusban foglaltaknak megfelelően besöpörtek 40 millió eurót a Bayern Münchentől.

A Bilbao a legutóbbi idényben a negyedik helyen végzett a spanyol bajnokságban, így augusztusban selejtezőt játszhat a BL-szereplésért. Herrera végig alapembere volt az együttesnek, többnyire a csatár mögött, támadó középpályásként kapott szerepet, és bár mindössze 5 gólt szerzett, szakértők szerint csapata egyik legjobbja volt. A spanyol korosztályos válogatottakban is rendre megfordult, igaz, 24 éves kora ellenére a felnőtteknél eddig egyetlen egyszer sem vették számításba.