Női kézilabda BL

A könnyebbik selejtezőcsoportba került az FTC

  • MTI

Az FTC-Rail Cargo Hungaria a holland Sercodak/Dalfsen csapatával találkozik először a női kézilabda Bajnokok Ligája selejtezőcsoportjában, majd győzelem esetén a német HC Leipzig (német) és a fehérorosz HC Minszk párharcának nyertesével találkozik a 16-os főtáblára kerülésért.

A csütörtöki bécsi sorsoláson az is kiderült, hogy a kvartett küzdelmeinek megrendezésére a holland klub kapott jogot. Ha nem él vele, akkor a másodjog a Minszké, a harmadik a Lipcséé, és csak akkor lehet a Ferencváros a rendező, ha egyik riválisa sem vállalja a lebonyolítást. A döntés a jövő hétre várható. Az első mérkőzést szeptember 20-án, a másodikat 21-én rendezik. A négy csapat közül a legjobb a 16-os főtáblára jut, amelynek már tagja a címvédő Győri Audi ETO KC. Ennek a sorsolása pénteken lesz, ugyancsak az osztrák fővárosban.

A selejtező második és harmadik helyezettje a KEK harmadik fordulójába, a negyedik helyezett a KEK második fordulójába kerül át. A férfi BL 24-es főtábláján az idén Final Fourba került MKB-MVM Veszprém, valamint az EHF Kupa-győztes Pick Szeged szerepel, a sorsolás szintén pénteken lesz.

A nőknél idén először rendeztek négyes döntőt, Budapest volt a házigazda, a Győr pedig zsinórban másodszor nyerte meg a BL-t, címvédőként vág neki a sorozatnak, a Veszprém a negyedik helyen végzett a kölni Final Fourban. A Pick Szeged az EHF-kupában diadalmaskodott, ősszel visszatér a BL-be. Az FTC a csoportkör után búcsúzott a Bajnokok Ligájától, a KEK-ben a negyeddöntőig jutott.

A női BL-selejtezőcsoportok beosztása:
1. csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria, HC Leipzig (német), HC Minszk (fehérorosz), Sercodak/Dalfsen (holland),
2. csoport: FC Midtjylland (dán), Byasen Trondheim (norvég), HC Podravka Koprivnica (horvát),Radnicki Kragujevac (szerb)
Az elődöntők párosításai:
1. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Sercodak/Dalfsen
HC Leipzig - HC Minszk
2. csoport
FC Midtjylland - Radnicki Kragujevac
Byasen Trondheim - HC Podravka Koprivnica