NB I

A Dortmundból igazolt az Újpest

Az Újpest három plusz kétéves szerződést kötött Jérémy Serwy-vel, aki legutóbb a Borussia Dortmund második csapatában szerepelt.

Fotó: ujpestfc.hu

A 23 éves belga jobbszélső profi pályafutását a Charleroi csapatában kezdte. Serwy 35 meccset játszott a belga első osztályban, ezeken a találkozókon négy gólt szerzett, a Charleroi mezén kívül pedig a Zulte-Waregem együttesében is szerepelt.

A 23 éves játékos hazájában játszott még a másodosztályú White Star csapatában, az előző szezonban pedig a Borussia Dortmund második együttesében szerepelt, ahol Bajner Bálint csapattársa volt – Németországban a 2013-2014-es szezonban hét mérkőzésen lépett pályára.

„Eddig minden nagyon tetszik, jó edzéseket tart a szakmai stáb és az infrastruktúra is kifogástalan, ez nagyon fontos tényező számomra. Tavaly Dortmundban egy évre írtam alá a Borussiához, hasznos tapasztalatokat szereztem, hiszen lehetőségem volt arra is, hogy az első kerettel készüljek, de miután lejárt a szerződésem, olyan csapatot szerettem volna találni, ahol hosszú távon számítanak rám. Támadó középpályásként mindkét szélen, és a csatárok mögött is jól érzem magam, szeretem, ha nálam van a labda és ki tudom szolgálni a csapattársaimat. Eddig nem sok mindent tudtam Magyarországról, de minden nap tanulok valami újat és jól érzem magam itt. Nemrég kezdtük a felkészülést, keményen dolgozunk azért, hogy az első bajnokira készen álljunk, én is minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a jövőben jól szerepeljen a csapat” – nyilatkozta Jérémy az ujpestfc.hu-nak. A játékos már a felkészülés kezdete óta a lila-fehérekkel edz.

Az Újpest csütörtökön azt is bejelentette, hogy közös megegyezéssel felbontotta a 5 éves spanyol hátvéd, José María Antón szerződését, a labdarúgó távozik a Megyeri útról. Antón 2012 nyarán érkezett a klubhoz, az elmúlt két szezonban 44 NB I-es mérkőzésen két gólt szerzett, emellett pályára lépett három Magyar Kupa-mérkőzésen is, többek között a kezdőcsapat tagja volt a DVTK elleni büntetőkkel megnyert kupadöntőn is.

Szerdán a 19 éves finn támadó, Aristote Mboma és a 27 éves hátvéd, Vadász Viktor szerződtetését erősítette meg az Újpest. Előbbi eddig a finn élvonalbeli FC Honka játékosa volt, utóbbi a Diósgyőrtől érkezett.

Nebojsa Vignjevcs együttese a 13. helyen zárta az OTP Bank Liga 2013-2014-es szezonját, ugyanakkor elhódította a Magyar Kupát.  A következő idényt a Haladás otthonában kezdik meg a lila-fehérek.

[1732192] 2014-07-26 18:00:00 Haladás - Újpestx;