VB 2014

Maximum két évre tilthatják el Suárezt

Luis Suárez megharapta Giorgio Chiellinit az Olaszország-Uruguay mérkőzésen kedden. A játékvezető nem látta az esetet, de a FIFA utólag eltilthatja a csatárt.

Utólag még jobban fájhat - Fotó: AFP

Még nem késő beszállni a hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékába, ahol 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra! Minimum 20 meccsre kell tippelned ahhoz, hogy esélyed legyen a nyereményekre, vagyis még mindig érdemes elkezdeni játszani! A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

A nemzetközi szövetség megindította az eljárást Suárez ellen. A játékos és az uruguayi szövetség szerdán estig közölhetik az álláspontjukat a FIFA-val. Legfeljebb 24 meccsre vagy két évre tilthatják el a csatárt, de azért az nem valószínű, hogy ennyit kapna. Úgy tűnik, ő teljesen ártatlannak tartja magát.

"Ilyesmi megtörténik a pályán. Ketten küzdöttünk, ő pedig nekem jött a vállával. Történnek dolgok a pályán, nem kell nagy ügyet csinálni belőle" - mondta, noha a videofelvételeken egyértelműen látszik, hogy lehajolt, és beleharapott Chiellinibe.

"Remélem, hogy a FIFA-nak lesz bátorsága eltiltani. A játékvezető is látta a harapásnyomot, mégsem tett semmit" - dühöngött a meccs után az olasz hátvéd.

Az eset után nem sokkal Uruguay megszerezte a vezetést Diego Godín révén, majd 1-0-ra meg is nyerte a mérkőzést, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe, míg Olaszország kiesett.

[1444404] 2014-06-24 18:00:00 Olaszország - Uruguayx;