Átigazolás

Spanyol középpályást vesz a Manchester United

  • PKJ

Ander Herrera 24 éves, fel sem merült, hogy menne a vb-re, és 28 millió fontba kerül. Megvan Louis van Gaal első igazolása.

Ahogy azt az ilyesfajta híreknél mondani szokás, egybehangzó sajtóértesülések szerint megállapodott egymással a Manchester United és az Athletic Bilbao Ander Herrera leigazolása kapcsán. Ha hinni lehet a brit lapoknak, akkor az angol bajnokság legutóbbi hetedik helyezettje igen borsos summát, közel 30 millió fontot fizet a spanyoloknak a középpályás szolgálataiért.

A United egyébként már tavaly is kitartóan üldözte a játékost, de akkor végül nem jött össze az üzlet. Pedig ment a kavarás bőven, utólag még az is kiderült, hogy néhány kamu ügynök megpróbálta a saját szakállára (és persze bankszámlájára) alakítani a dolgok alakulását. Később persze lebuktak, hiába állították azt, hogy a Manchester küldte őket tárgyalni, közük sem volt az angol klubhoz.

Herrera szerződése még két évig lenne érvényes a baszk csapatnál, de mivel a United leteszi érte a kivásárlási árat, így a Bilbaónak engednie kell. A szerződéskötéssel egyébként azért is sietnie kell az angoloknak, mert ha július 1-jéig nem ütik nyélbe az üzletet, akkor a középpályás vételára 32 millió fontra emelkedik.

A Bilbao a legutóbbi idényben a negyedik helyen végzett a spanyol bajnokságban, így augusztusban selejtezőt játszhat a BL-szereplésért. Herrera végig alapembere volt az együttesnek, többnyire a csatár mögött, támadó középpályásként kapott szerepet, és bár mindössze 5 gólt szerzett, szakértők szerint csapata egyik legjobbja volt. A spanyol korosztályos válogatottakban is rendre megfordult, igaz, 24 éves kora ellenére a felnőtteknél eddig egyetlen egyszer sem vették számításba.

A United tavaly rengeteget bénázott az átigazolásokkal, egész nyáron elérhetetlen célpontokat (Thiago, Fabregas) kergetett, így végül csak az utolsó pillanatban tudta leigazolni a belga Marouane Fellainit. A középpályást ráadásul aztán nem is vált be, sokszor sérüléssel bajlódott, volt, hogy kiállították, de amikor teljes értékű volt, akkor sem rukkolt elő túl jó teljesítménnyel. Az angol sajtó most azt emeli ki, fontos, hogy a Manchester az átigazolási időszak ilyen korai szakaszában lépni tud, mert azt jelzi, a klub határozott célkitűzésekkel készül a következő szezonra. Az edző az a Louis van Gaal lesz, aki jelenleg a holland válogatott kispadján ülve robog a hőn áhított vb-cím felé.

A játékosnak persze még át kell esnie az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, de a klub háza tájáról kiszivárgó hírek szerint az átigazolás ténye nem, maximum a bejelentés időpontja lehet csak kérdéses. A United ráadásul a maga részéről nem szeretne leállni, állítólag már készen állnak a papírok Luke Shaw átigazolásához is. A Southampton balbekkje jelenleg Brazíliában van az angol válogatottal, de mivel a háromoroszlánosok már kiestek a tornáról, rövidesen ennek az ügynek a végére is pont kerülhet. Érte a pletykák szerint 34 millió fontot kell leszurkolnia a Vörös Ördögöknek.