VB 2014

Scolari és Van Gaal már egymásnak szólogatnak be

Brazília első helyen jutott tovább az A csoportból, de Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány inkább bosszankodott, mint örült.

Nekem senki ne szóljon be! - Fotó: AFP

Még nem késő beszállni a hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékába, ahol 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra! Minimum 20 meccsre kell tippelned ahhoz, hogy esélyed legyen a nyereményekre, vagyis még mindig érdemes elkezdeni játszani! A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

A csoportkör utolsó fordulójában előbb rendezték meg a B csoport mérkőzéseit, és csak utána az A-ét, ami az előbbiben szereplő Hollandia szövetségi kapitánya, Louis van Gaal szerint a házigazda Brazíliának lehetőséget adott arra, hogy megválassza nyolcaddöntős ellenfelét, miután tudták, hogy ki hányadik helyen jutott tovább a B jelű négyesből.

"Az ilyen véleményeket hülyeségnek vagy rosszhiszeműnek lehet nevezni. Ismétlem: hülyeségnek vagy rosszhiszeműségnek" - jelentette ki Luiz Felipe Scolari Kamerun legyőzése után. "Olyan ember véleményének adunk súlyt, aki ostobaságokat beszél. Továbbjutásra kellett játszanunk, nem számolgattunk. A FIFA választotta ki a kezdési időpontokat."

Miután bejöttek a papírforma-eredmények, azaz Hollandia Chilét, Brazília pedig Kamerunt győzte le, elkerülte egymást a két nagycsapat, csak a döntőben találkozhatnak. Ilyen értelemben tehát akár igaza is lehetne Van Gaalnak, de azt persze sosem tudjuk meg, hogy mi történt volna, ha Chile meglepetést okoz.

vb-2014

Scolari egyébként saját bevallása szerint nem örül a nyolcaddöntős ellenfélnek (persze Hollandiának talán még kevésbé örülne).

"Ha lehetne, másik ellenfelet választanék, mert a dél-amerikai csapatok mindig kemények. Sokat fejlődtünk a Mexikó elleni meccshez képest, és még tudunk javulni, de tudjuk, hogy Chilének nagyon jó csapata van" - mondta.

A házigazdák az első nyolcaddöntőt vívják, szombaton 18 órai kezdettel.

[1444452] 2014-06-28 18:00:00 Brazília - Chilex;