VB 2014

Mexikó kapitánya megőrült, de csak egy estére - videó

Horvátország legyőzésével Mexikó bejutott a nyolcaddöntőbe a világbajnokságon, ami nagy érzelmeket szabadított fel a közép-amerikaiakban.

Felszabadult öröm - Fotó: AFP

Még nem késő beszállni a hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékába, ahol 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra! Minimum 20 meccsre kell tippelned ahhoz, hogy esélyed legyen a nyereményekre, vagyis még mindig érdemes elkezdeni játszani! A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Mexikó szövetségi kapitánya, Miguel Herrera sorra ugrált örömében játékosai nyakába a 3-1-es hétfői győzelmet követően, ehhez képest azonban nagyon higgadtan értékelt a meccs utáni sajtótájékoztatón.

"Túl vagyunk az első akadályon. Boldogok vagyunk. Ez életem egyik legboldogabb napja. Kemény harc volt, de a csapatom megoldotta. Olyan volt, mintha otthon, Mexikóban játszottunk volna. Most egy kicsit ünnepelünk, de holnap már Hollandiára kell koncentrálnunk" - figyelmeztetett a szakember.

A másik oldalon a vb legfiatalabb szövetségi kapitányának, Niko Kovacnak a magyarázkodás jutott.

"Gratulálok Mexikónak, a meccs 50 percében ők voltak a jobbak. Ilyen a foci. Egyforma erejű csapatok között apró részletek döntenek. Most két rögzített helyzet volt ez az apró részlet. A bal oldalon mindenképp meg akartuk állítani az ellenfelet, ez sikerült, de elöl nem voltunk elég jók. Ezért küldtem be Mateo Kovacicot, de ez nem jött be, mert nem sokkal utána kaptunk egy gólt, és miután kinyíltunk, Mexikó megmutatta, mennyire veszélyes. A második félidőben talán elfáradtunk egy kicsit, az ellenfelünk pedig jobb volt" - mondta a horvát kapitány.

Mexikó a kétgólos győzelemmel rosszabb gólkülönbsége miatt Brazília mögött a második helyen zárta az A csoportot, így a B csoport győztesével, Hollandiával mérkőzik meg vasárnap a nyolcaddöntőben.

[1444387] 2014-06-23 22:00:00 Horvátország - Mexikóx; 
vb-2014