VB 2014

Klinsmannék már népszerűbbek, mint az NBA

Rekordnézettséget hozott az Egyesült Államok Portugália elleni mérkőzése a tengerentúlon, Jürgen Klinsmann fiainak 2-2-es döntetlenjét 24.7 millióan nézték meg a televíziók előtt ülve.

Klinsmann csapatáért megőrülnek az amerikaiak / AFP

Majdnem 25 millió ember látta, amint az Egyesült Államok csapata drámai körülmények között, a 95. percben kapott góllal vesztett két pontot a Cristiano Ronaldóval felálló portugál válogatott ellen. Ezzel nézettségben közel 10 milliót vert az NBA nagydöntőjére.

Az ESPN csatornán 18.2 millióan tekintették meg a találkozót, az adó spanyol nyelvű verzióján pedig további 6 és fél millióan, így összesen közel 25 millióan láthatták a Team USA újabb remeklését. A vb iránt eleve nagy volt az érdeklődés az amerikaiak körében, hiszen a Ghána elleni első csoportmeccset is 11 millió ember tekintette meg.

Csak összehasonlításképpen, a 2014-es NBA nagydöntőjének - melyben a San Antonio Spurs legyőzte a LeBron James vezette Miami Heatet - meccseit átlagosan 15.5 millióan nézték meg a tv-ben. A kosárlabdát tehát sikerült megelőznie az európai labdarúgásnak, ám az amerikai foci továbbra is megközelíthetetlen: az NFL idei Super Bowlját 115.5 millióan nézték meg az Államokbban.

vb-2014

Még nem késő beszállni a hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékába, ahol 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra! Minimum 20 meccsre kell tippelned ahhoz, hogy esélyed legyen a nyereményekre, vagyis még mindig érdemes elkezdeni játszani! A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

A kiugróan magas nézettségi adatokat több tényező is befolyásolta. Egyrészt a nyitómeccsen elért győzelem miatt Klinsmann csapata iránt növekedett az érdeklődés, ráadásul a keleti parton helyi idő szerint délután hat órakor rendezték a találkozót, ebben az idősávban pedig rengeteg amerikai nézi a televíziót.

A német válogatottal 1990-ben világbajnoki címet szerző Klinsmann tovább növelheti a futball népszerűségét az országban, hiszen az Egyesült Államoknak igen kedvezőek az esélyei a csoportból való továbbjutást illetően.

Az USA csütörtökön a végső győzelemre is esélyesnek tartott német válogatottal méri össze erejét. Azon a találkozón mindkét fél számára elegendő a döntetlen a biztos nyolcaddöntős szerepléshez.

142357
[1444422] 2014-06-26 18:00:00 USA - Németországx;