Wimbledon

Federer, Sarapova és Serena simázott, Nadal megizzadt

Összefoglaltuk a wimbledoni tenisztorna keddi játéknapjának történéseit.

Nem tudod hol fogadj Wimbledonra? Segítünk! Kattints ide, adunk néhány tippet, hogy mely fogadóirodákban érdemes a pénzedet kockáztatni a szezon harmadik Grand Slam-viadalán!

Kedden lezajlottak a maradék első körös találkozók, és mindkét nemnél kialakultak a legjobb 64 párosításai. Az uraknál a második játéknapon a legnagyobb kérdés az volt, hogy a világelső Rafael Nadal az elmúlt két év wimbledoni betlije után, ezúttal melyik arcát mutatja? Megkaptuk a választ, a szebbiket. Igaz, elveszítette az első játszmát a szlovák Martin Klizan ellen, azonban ezt követően magabiztosan, remek tenisszel tudott fordítani, úgy, hogy a háló másik oldalán egy kiváló játékos állt. A mallorcai világklasszis közel három óra alatt, 4:6, 6:3, 6:3, 6:3-ra diadalmaskodott, és karrierje 700. ATP-győzelmét könyvelhette el, az Open Érában mindössze tíz játékos rendelkezik ennél többel. Nadal a második körben azzal a cseh Lukás Rosol találkozik, akitől két éve csúfos vereséget szenvedett

A hétszeres wimbledoni bajnok Roger Federer feleannyi időt töltött a pályán, mint Nadal, a svájci legenda 6:1, 6:1, 6:3-mal küldte haza az olasz Paolo Lorenzit. Szintén magabiztos rajtot vett Stanislas Wawrinka is, a világranglista-harmadik svájci 6:3, 6:4, 6:3 arányban múlta felül a remekül játszó portugál Joao Sousát. A top kiemeltek közül az egyik legnagyobb csatát a francia Richard Gasquet vívta, akinek 1:2-es szetthátrányból kellett kapaszkodnia az ausztrál James Duchworth ellen. Az első számú gall teniszező végül játszi könnyedséggel fordította meg a meccset, azonban ez a túlórázás a későbbiekben még visszaüthet nála, pláne, hogy Gasquet nem a jó állóképességéről híres.

Nadal és Klizan pazar labdameneteket produkált, íme az egyik legszebb:

A hölgyeknél sem számolhatunk be komoly meglepetésről, a végső győzelemre esélyesnek tartott játékosok magabiztosan vették az első akadályt. A nagyágyúk közül először a negyedik kiemelt Agnieszka Radwanska lépett pályára, a lengyel hölgy kevesebb, mint egy óra alatt, 6:2, 6:1-re verte az első Grand Slam-tornáján résztvevő román Andrea Mitut. Szintén nem töltött sok időt a pályán az első negyed két gigásza, az orosz Marija Sarapova és a világelső Serena Williams. Előbbi 6:1, 6:0-val ütötte ki a brit Samantha Murrayt, míg utóbbi honfitársnőjét, Anna Tatishvilit 6:1, 6:2 arányban múlta felül. A Roland Garroson élete első Grand Slam-döntőjét játszó Simona Halep is meggyőző játékkal mutatkozott be a londoni publikum előtt. A román hölgy 6:2, 6:2-re verte a brazil Teliana Pereirát.

A nagyszerűen sikerült első nap után - négyből négy tipp bejött - kedden is tartottuk a jó formánkat, ami a fogadást illeti. Ezúttal három Wimbledonra vonatkozó tippünk volt elérhető a Protipp-rendszerünkben. Nem indult jól a nap, hiszen Wawrinka a vártnál sokkal simábban vette az első körös meccsét Sousa ellen, így a +2,5-ös szett hendikep fogadásunk a portugálra nem jött be. Hamar sikerült azonban javítanunk, ugyanis Kenny de Schepper és Kei Nisikori a második játszmában tie-breakig ment el, amire mi is tippeltünk. Utolsóként Adrian Mannarino hozott a konyhára, akitől sima háromszettes győzelmet vártunk a füvön nem túl acélos Pere Riba-Madrid ellen, és a francia játékosban nem is kellett csalódnunk, 6:2, 6:3, 6:4-re verte a spanyol riválisát.

2014-06-24 12:29;2014-06-24 17:31;1;0
Tenisz-tippekért látogass el a Protipp-rendszerünkbe!