VB 2014

Akár 55 éves koromig is válogatott lennék - David Villa

Az Ausztrália ellen gólt szerző David Villa sírva ült le a kispadra, miután Vicente Del Bosque lecserélte őt, hétfőn, de azért bízik abban, hogy játszhat még a válogatottban.

Villa szebb búcsúban bízott - Fotó: AFP

Még nem késő beszállni a hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékába, ahol 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra! Minimum 20 meccsre kell tippelned ahhoz, hogy esélyed legyen a nyereményekre, vagyis még mindig érdemes elkezdeni játszani! A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Az Atlético Madridból a New York City FC-hez igazoló csatár a Hollandia és a Chile elleni vesztes mérkőzéseken sem kapott lehetőséget, Ausztrália ellen azonban kezdő volt, és ő szerezte a mérkőzés első gólját. Vicente Del Bosque a második félidő elején lecserélte, aminek szemmel láthatóan nem nagyon örült. Sokak szerint ez volt az utolsó válogatott fellépése, de ő nem zárja ki a folytatás lehetőségét.

"Mindig mondtam, hogy imádok a nemzeti csapatban játszani, hiszen mindig is erről álmodoztam. Szívesen játszanék akár 55 éves koromig, de azért tudom, hogy ez lehetetlen. Most úgy döntöttem, hogy az MLS-ben folytatom, így viszont hónapokig nem játszok tétmeccseket, ami nehézzé teszi a folytatást. De a következő fél év után meglátjuk. Ha a kapitány behív, nagyon fogok örülni. Ugyanakkor realistának kell lennem, nem lenne meglepő, ha ez lenne a történet vége" - mondta Villa, akinek csapata újonnan alakult, így csak az észak-amerikai bajnokság következő idényében indulhat először, addig pedig őt Ausztráliába adták kölcsön.

A 32 éves játékos a Sporting Gijónban mutatkozott be, majd a Zaragoza, a Valencia és a Barcelona játékosa is volt, mielőtt tavaly nyáron Madridba szerződött volna. Háromszoros spanyol bajnok, háromszoros kupagyőztes, valamint nyert Bajnokok Ligáját, UEFA-szuperkupát és klubvilágbajnokságot is. A válogatottban 2005-ben mutatkozott be, 2008-ben Eb-t, 2010-ben pedig vb-t nyert, a 2012-es Európa-bajnokságról sérülés miatt maradt le. Eddig 97 alkalommal lépett pályára, és 59-szer volt eredményes, így ő a nemzeti csapat gólrekordere. Fernando Torres 38 találatnál jár, és az utóbbi években látott formáját nézve nem fogja mostanában megelőzni, pedig Villa nem bánná ezt.

"Remélem, hogy nem marad meg túl sokáig a rekordom, mert Spanyolországnak erre lenne szüksége. Örülnék, ha megelőzne valaki, én már így is, úgy is a válogatott történekmének része maradok" - vélekedett.

vb-2014