Vb 2014

Lampard csapatkapitányként búcsúzik a válogatottól

  • PKJ

Costa Rica ellen búcsúzik a Gerrard-Lampard páros? Egyelőre semmi sem biztos, de Hodgson csak a Liverpool középpályását tartaná meg, igaz, őt meg a sajtó kezdi ki egyre keményebben. Anglia hattyúdala.

Két nagy ikon is búcsúzhat az angol válogatottól Costa Rica ellen - Fotó: AFP

Még nem késő beszállni a hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékába, ahol 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra! Minimum 20 meccsre kell tippelned ahhoz, hogy esélyed legyen a nyereményekre, vagyis még mindig érdemes elkezdeni játszani! A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Az Uruguay ellen kétszer is kapitális hibát vétő Steven Gerrard csak a kispadon kezd Anglia utolsó vb-meccsén, Costa Rica ellen. A liverpooli legenda helyét Frank Lampard veszi át a középpályán, és a csapatkapitányi karszalagot is a Chelsea-től a nyáron távozó 36 éves játékos viselheti majd a meccsen - írja a BBC.

Lampard eddig egyetlen percet sem játszott az idei világbajnokságon, Roy Hodgson szövetségi kapitány a posztján inkább Gerrardnak és liverpooli csapattársának, Jordan Hendersonnak szavazott bizalmat. Az angolok Uruguay és Olaszország ellen is 2-1-es vereséget szenvedtek, így eldőlt, hogy semmiféleképpen nem juthatnak be a legjobb 16 közé a tornán.

Lampard korábban négy nagy tornán, két világbajnokságon (2006, 2010) és két Európa-bajnokságon (2004, 2012) szerepelt az angol válogatottal. A nemzeti csapatban 1999-es debütálása óta összesen 105-ször szerepelt, 29 szerzett góljával a kilencedik az örökranglistán. 

A Chelsea játékosa mellett várhatóan Luke Shaw is bekerül majd az angolok kezdőcsapatába - ezzel a háromoroszlásonok vb-történetének második legfiatalabb játkosává avanzsálva - , az eddig mindkét meccset végigjátszó balbekk, Leighton Baines ugyanis megsérült. Ross Barkley szintén kezdőként kaphat majd lehetőséget, az viszont biztossá vált, hogy a tornára benevezett, de kezdettől fogva sérüléssel bajlódó Alex Oxlade-Chamberlain nem kockáztatja meg a pályára lépést.

A reménykeltő, de végül kínosan eredménytelen szereplés miatt napok óta áll a bál az angol sajtóban. A Tottenham és a West Ham korábbi menedzsere, Harry Redknapp egyértelműen Steven Gerrardot tette felelőssé a kudarcért, és azt tanácsolta a középpályásnak, mondjon búcsút a válogatottságnak. Gerrard mellett állítólag Lampard is komolyan gondolkozik ezen a lehetőségen, de még semmi nem dőlt el a két középpályás válogatottbeli jövőjét illetően. Az edzőkérdés azonban tisztázódni látszik az FA a napokban ugyanis többször kiállt Roy Hodgson mellett, így jelenleg nehéz elképzelni egy gyors kapitányváltást.

Anglia legfiatalabb játékosai
a nagy tornák történetében
1998, vb, Franciaország: Michael Owen (csatár) - Tunézia ellen, 18 évesen és 183 naposan
2004, Eb, Potugália: Wayne Rooney (csatár) - Franciaország ellen, 18 évesen és 234 naposan
2012, Eb, Ukrajna és Lengyelország: Alex Oxlade-Chamberlain (középpályás) - Franciaország ellen, 18 évesen és 301 naposan
2014, vb, Brazília: Luke Shaw (hátvéd) - Costa Rica ellen, 18 évesen és 347 naposan?

"Nem ez a legmegfelelőbb időpont és hely a döntésre. Szeretnék leülni otthon a családommal, pihenni egy hónapot, és aztán dönteni a jövőmről. Ha eljön az ideje, mindenki mindent meg fog majd tudni" - mondta a válogatottól való visszavonulására utalva Lampard.

Hasonló kitérő választ adott a felmerülő kérdésekre Steven Gerrard is. Az ő helyzete annyiban bonyolultabb, hogy bár a sajtó jelentős része szeretné távozásra bírni, a kapitány a jövőben is vezérként és alapemberként számítana rá. "Steven nem lesz kapitány Costa Rica ellen, de hogy pályára küldöm, az szinte biztos" - szögezte le sajtótájékoztatóján Hodgson.

vb-2014

Az angol csapat 23 fős keretéből egyelőre mindössze 15-en kaptak lehetőséget a vb-n, az utolsó meccset viszont a kapitány vélhetően kísérletezésre használja majd fel. Mint mondta, ettől függetlenül nyerni akar, mert "a korai kiesés ellenére sem mindegy, hogy sikerélménnyel tér haza az együttes egy tornáról, vagy azzal az érzéssel, hogy csak várost nézni mentek ki" - fogalmazott Hodgson.

Anglia a 2014-es vb-n
kezdőcsapatok és cserék Olaszország, valamint Uruguay ellen
vs. ITA: Hart - Johnson, Cahill, Jagielka, Baines - Gerrard, Henderson (Wilshere 73.) - Rooney, Sterling, Welbeck (Barkley 61.) - Sturridge (Lallana 80.)
vs. URU: Hart, Johnson, Cahill, Jagielka, Baines - Gerrard, Henderson (Lambert 87.) - Sterling (Barkley 64.), Rooney, Welbeck (Lallana 71.) - Sturridge

A brazíliai vb D-csoportjában két forduló után Costa Rica áll az élen 6 ponttal, mögötte az egy-egy győzelmet arató Olaszország és Uruguay áll 3-3 egységgel. Az angolok még nem szereztek pontot, ezzel biztos kiesők.

[1444405] 2014-06-24 18:00:00 Costa Rica - Angliax;
142355