VB 2014

Vasárnap Ronaldo jelentheti a mérleg nyelvét

Vasárnap véget ér a második forduló a brazíliai világbajnokság csoportkörében, ráadásul nem akármilyen mérkőzésekkel. Belgium Oroszországgal csap össze, az USA Portugáliával találkozik, de sor kerül egy Dél-Korea-Algéria meccsre is. Lássuk, mi vár ránk ezen a játéknapon!

Fellaini bejátszotta magát a kezdőbe? - Fotó: AFP

Belgium-Oroszország 18:00

Kicsit sem túlzás azt állítani, hogy a H csoport két nagy favoritjától eddig nem azt kaptuk, amit vártunk. Más kérdés persze, hogy ez a belgáknak elég volt a három pont megszerzésére, ezzel szemben az oroszok egy egységgel szerénykednek.

Ha te is szeretnél tippelni a vb-re, itt a remek lehetőség. A hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékán 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra. Nincs más dolgod, mint tippelni, és felmarkolni az 50 nagyszerű nyeremény egyikét. A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Belgium számára a nyitány pocsékul indult, hiszen Feghouli révén egy büntetőből Algéria már a 25. percben megszerezte a vezetést, ezt követően pedig stabilan védekezett az afrikai együttes, ami ellen finoman fogalmazva sem volt ellenszere a belga csapatnak. Marc Wilmots azonban nagyot húzott a cserékkel, mert bár Origi elhibázta a helyzetét, Fellaini, majd később Mertens egyaránt betalált, így végül Belgium megszerezte a kötelező három pontot.

Oroszország első meccse ennél is "melegebbre" sikerült, ugyanis hiába volt több helyzete az európai csapatnak Dél-Korea ellen, Akinfejev óriási hibájának köszönhetően az ázsiaiak szereztek vezetést. Ugyan az egyenlítés sikerült az oroszoknak, fordítani nem tudtak, így értékes pontokat hullajtottak Kokorinék.

A vasárnapi rangadó előtt a legtöbben azt találgatják, hogy vajon milyen változtatásokat eszközöl majd a két kapitány. A belgáknál Vincent Kompany kisebb sérülése ellenére minden bizonnyal a kezdőben kap helyet, csakúgy, mint a csalódást keltő Romelu Lukaku. Nagyobb kérdés az, hogy mi lesz Marouane Fellaini és Dries Mertens sorsa, akik minőségi változást hoztak Algéria ellen, éppen ezért senkit sem lepne meg, ha ezúttal a kezdőben találkoznánk a nevükkel.

[1444426] 2014-06-22 18:00:00 Belgium - Oroszországx

Fabio Capellónak elsősorban a kapus, Akinfejev fejében kellene rendet tennie, ő ugyanis a potyagólja mellett Dél-Korea ellen lényegében az egész meccsen bizonytalankodott. Mindemellett az sem elképzelhetetlen, hogy az oroszok eddigi egyetlen gólját szerző Kerzsakov bejátszotta magát a kezdőbe...

Ilyen előzmények mellett nem vállalunk nagy kockázatot azzal, ha azt mondjuk, hogy az oroszok elsősorban a védelmükre építenek, és inkább Belgium irányít majd, a kérdés csupán az, hogy Capello fiai Algériához hasonlóan meg tudják-e lepni a belgákat, vagy immáron egy esélyeshez méltó játékot láthatunk a Wilmots-legénységtől?

[1444426] 2014-06-22 18:00:00 Belgium - Oroszországx;
142356

Algéria és Dél-Korea is nagy lehetőséget szalasztott el az első fordulóban - Fotó: AFP

Dél-Korea-Algéria 21:00

Ezen találkozó résztvevői egyaránt óriási lehetőséget szalasztottak el az első körben. Amint arról fentebb már írtunk, Algéria és Dél-Korea is vezetést tudott szerezni a csoport két favoritjával szemben, nyerni viszont egyiküknek sem sikerült.

Kétség kívül Algéria járt rosszabbul, elvégre az afrikai gárda hiába vezetett, végül kikapott Belgiumtól. A csapat szövetségi kapitánya így nyilatkozott a találkozót követően: "Nagyon csalódott vagyok, elhibáztuk a lehetőséget, nyerhettünk volna. A játékosaim elkövették azt a hibát, hogy megengedték Belgiumnak, hogy sokáig tartsák a labdát anélkül, hogy zavarnánk őket." - mondta Vahid Halilhodzic mester.

[1444427] 2014-06-22 21:00:00 Dél-Korea - Algériax

Dél-Korea legalább annyit elmondhat magáról, hogy egy pontot sikerült megtartania a háromból, ami természetesen nem kis dicsőség, elvégre az oroszok nagy favoritok voltak azon az összecsapáson. A remihez persze az is kellett, hogy Akinfejev bizonytalankodjon, de összességében jobb teljesítményt láttunk a koreaiaktól annál, mint amit a selejtezők alapján várhattunk volna - Üzbegisztánt csak a jobb gólkülönbségnek köszönhetően sikerült megelőzni.

Nem kérdés, hogy aki itt nyer, az jelentős mértékben megnöveli az esélyét a továbbjutásra, így igazából a döntetlen egyik csapatnak sem jó eredmény, lévén hogy papíron mindkét fél számára ez lesz a legkönnyebb meccs a csoportban.

Várhatóan egyik csapatkapitány sem változtat az összeállításon, és mindkét fél óvatos lesz majd, ami érthető, elvégre óriási a tét...

[1444427] 2014-06-22 21:00:00 Dél-Korea - Algériax;
142356

Játszik vagy nem játszik? - Fotó: AFP

USA-Portugália 00:00

Pályára lép-e Ronaldo? Mindenkit ez a kérdés foglalkoztat a találkozót megelőzően, ahol Portugália számára az életben maradás a tét. A Real Madrid sztárjával kapcsolatban szinte percről-percre ellentmondásos hírek jelennek meg, így vélhetően csak ő maga tudja - illetve talán még ő sem... - azt, hogy játszik-e. Egy biztos: a szerdai edzésről Ronaldo idő előtt távozott.

Kétség sem férhet hozzá, hogy Ronaldóra nagy szüksége lenne ennek az ezer sebből vérző válogatottnak. Nem elég, hogy Portugália óriási pofonba nézett a németek ellen, Pepe kiállíttatta magát, Fabio Coentrao megsérült, még Hugo Almeidának is kényszerű okokból kellett elhagynia a játékteret az első fordulóban. Pepe és Coentrao helyén minden bizonnyal Ricardo Costa és Andre Almeida kezd majd, amennyiben pedig Hugo Almeida sem lesz bevethető, akkor az első találkozón őt váltó Eder kaphat helyet a kezdőben.

[1444421] 2014-06-23 00:00:00 USA - Portugáliax

Az Egyesült Államok válogatottja jóval könnyebb helyzetben van, ráadásul amennyiben legyőzi Portugáliát, biztosan továbbjut a csoportból. Tény azonban, hogy az USA játékából eddig nem láthattunk túl sokat. Ghána ellen ugyanis rendkívül gyorsan gólt szerzett a társaság, ezt követően pedig a Klinsmann-legénység inkább a védekezésre fektette a hangsúlyt. Ez aztán balul sült el, mivel az afrikaiak egyenlíteni tudtak, ám az USA válogatottja időben ébredt, így néhány perccel később Brooks révén bebiztosította a győzelmét.

Az Egyesült Államok sikere viszont vezéráldozattal járt, mivel Jozy Altidore megsérült Ghána ellen, a támadóra így nem számíthat Klinsmann.

A jelenlegi információk alapján rendkívül nehéz megtippelni, hogy mire is számíthatunk ezen a találkozón. Sok függ attól, hogy Ronaldo vállalja-e a játékot, de természetesen az sem mindegy, hogy ha pályára lép, mennyiben zavarja őt sérülése... Ezen kívül az USA játékerejét is nehéz belőni az első forduló alapján, így tehát kifejezetten érdekes mérkőzésre van kilátás, amit kár lenne kihagyni!

[1444421] 2014-06-23 00:00:00 USA - Portugáliax;
142357
vb-2014
  • Pro
    mr.blonde
    2014. június 18., Szerda 16:21

    Világbajnokság | Belgium-Russia

    2014. június 22., Vasárnap 18:00
    • Ország:Nemzetközi
    • Fogadás típusa:Asian Handicap
    • Tipp:Belgium -0.25 (0,-0.5)
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.79
    • Eddig éri meg:1.73
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      A H-csoport rangadóján Belgium és Oroszország csap össze. A továbbjutás szempontjából rendkívül fontos a három pont megszerzése, amire a belgáknak több esélyük van. Az orosz válogatott rendkívül stabil játékra törekszik, de mindez a támadások kárára megy. Capello keze alatt egyáltalán nem sziporkáznak a csatárok, a vb mezőnyének egyik legjobb védelme ellen ez pedig döntő faktor lehet. A belgák a nyitókörben ha nehezen is, de nyertek Algéria ellen, a kötelező megszerzésre pedig adhat egy lökést ennek a garnitúrának. Négy éve a belgák 2-0-ra nyertek az oroszok ellen egy barátságos meccsen, és bár azóta rengeteg idő eltelt, valami hasonló eredmény most is benne van a találkozóban. Az ázsiai hendikeppel egy biztonsági hálót is adok a tippnek, így a tétem teljes egészében csak akkor bukom el, ha Oroszország megnyerné a meccset.

    • Eredmény:

      1 - 0( 0 - 0)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.95