VB 2014

Algéria nyerte a gólversenyt Dél-Korea ellen

Algéria 4-2-re legyőzte Dél-Koreát a brazíliai világbajnokság H csoportjának vasárnapi második fordulójában.

Algéria remek első félidejével megnyerte a meccset - Fotó: AFP

Az afrikaiak az első félidőben nagyszerűen játszottak, háromgólos előnybe kerültek. Az ázsiaiak a második játékrészben nagy tempót diktáltak, de hátrányukat nem tudták ledolgozni.

Még nem késő beszállni a hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékába, ahol 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra! Minimum 20 meccsre kell tippelned ahhoz, hogy esélyed legyen a nyereményekre, vagyis még mindig érdemes elkezdeni játszani! A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Az algériaiak kezdték határozottabban a mérkőzést, jó időbe telt míg a dél-koreaiak egyáltalán eljutottak az ellenfél kapujáig. Ezt követően is az afrikaiak játszottak látványosabban és gólra törően, a ritka ázsiai ellenakciók nem voltak veszélyesek. A játékrész második felében az eredményben is érzékelhetővé vált nagy a különbség: két perc alatt esett két algériai gól, majd a szünet előtt még egy. A 26. percben Szlimani kapott jó indítást középen, két védő szorításában tört kapura, és hat méterről az elfekvő Dzsung fölött a hálóba passzolt (1-0). Két perccel később bal oldali szöglet után Hallis a rosszul kimozduló koreai kapust megelőzve öt méterről fejelt a kapuba (2-0). A 38. percben Szlimani egy előrevágott labdával belépett a 16-oson belülre, balról középre passzolt az üresen álló Dzsabuhoz, aki 12 méterről, középről a kapu bal oldalába lőtt (3-0).

A dél-koreaiak az első félidőben nem lőttek kapura, a szünet után viszont sokkal aktívabbá váltak. Ennek hamar meg is lett az eredménye: öt perc alatt szépítettek. Egy előreívelés után az algériai 16-oson belül Szon hátára pattant a labda, de szerencséje volt, meg tudta még játszani, kapura fordult, majd az ötös bal sarkáról lőtt gólt (3-1). A folytatásban is sorra dolgozták ki helyzeteiket, egy szép ellentámadásból azonban az algériaiak ismét betaláltak: Feguli és Brahimi passzolta ki a dél-koreai védelmet, s utóbbi állította vissza a háromgólos algériai előnyt (4-1). Az ázsiaiak viszont továbbra sem adták fel, nyomás alatt tartották az algériai kaput, és újra közelebb zárkóztak: az algériai kapu előtt pattogott ide-oda a labda, majd Li Kun Ho az ötös bal sarkáról középre passzolt, az üresen álló Ku Dzsa Csol pedig négy méterről a kapuba passzolt (4-2). Az utolsó tíz perc is az algériai kapu előtt zajlott, újabb gól viszont már nem esett.

vb-2014

Látványos, fordulatos mérkőzést játszott a két csapat, az algériaiak - akik előzőleg soha nem szereztek négy gólt világbajnoki mérkőzésen - az első félidei aktív és eredményes futballjuknak köszönhették győzelmüket, amellyel az utolsó forduló előtt a második helyen állnak.

A belgák már továbbjutottak ebből a csoportból, a további három csapatnak - a hárompontos algériainak, valamint az egy-egy ponttal álló orosznak és dél-koreainak - pedig még egyformán van erre esélye. Az utolsó fordulóban, csütörtökön Koreai Köztársaság-Belgium és Algéria-Oroszország mérkőzést rendeznek.

[1444427] 2014-06-22 21:00:00 Dél-Korea - Algériax;
[1444427] 2014-06-22 21:00:00 Dél-Korea - Algériax 
Percről percre: Dél-Korea-Algéria - ÉLŐ_2014_06_22x