Vízilabda

Nem sikerült a bravúr a Benedek-csapatnak

Nem is lehetett volna ennél jobb finálét rendezni a Világliga szuperdöntőjében, mint a Magyarország-Szerbia mérkőzés, hiszen messze a két legerősebb válogatott játszhatott az aranyért. Sajnos a döntő gyorsan eldőlt, köszönhetően a magyarok másfél negyedes gólcsendjének, de így sem sopánkodhatunk, hiszen az ezüst is szépen csillog.

Nem sikerült a bravúr, ezüstérmes a Benedek-csapat. - Fotó: Marcel ter Bals

A szerbek kezdték a mérkőzést, de az első támadásukat elhibázták, csak úgy, mint a magyarok. Szerbia a második akciójából már betalált Filip Filipovics révén (0-1), de azonnal jött rá a válasz ötméteresből Varga Dénes jóvoltából (1-1). Ezt követően a gólcsendet Andrija Prlainovics gólja törte meg (1-2), amire nem tudtunk válaszolni, sőt Stefan Mitrovics parádés emelésével a szerbek kétgólosra növelték előnyüket (1-3). Az első negyed utolsó percei a Benedek-csapaté volt, és egy emberelőnyt kihasználva Madaras Norbert csökkentette a hátrányt (2-3).

A második negyedet az elsővel szemben hazánk fiai kezdték, de gólt nem sikerült lőnünk. Az ellentámadásból viszont a szerbek betaláltak, emberelőnyből Mitrovics volt eredményes (2-4). A gól után kicsit leült a mérkőzés, a bírók egy szerb ötméteressel akarták fokozni a hangulatot, amit Filipovics értékesített, és háromgólosra nőtt a szerbek előnye (2-5). Ezután Benedek Tibor időt kért, de ez sem használt, hiszen Filipovics ismét betalált, már négy gól volt a szerbek előnye (2-6). Emberelőnyt kaptunk, amit gyorsan elrontottunk, és annak rendje és módja szerint ez ellentámadásból Dusan Mandics volt eredményes, amivel beállította a félidei eredményt (2-7).

A harmadik negyedet a szerbek kezdték, de elhibázták a támadásukat, az ellenakcióból sajnos a Benedek-csapat sem tudta bevenni az ellenfél kapuját. Ebben a nyolc percben a küzdelem és a rengeteg hiba dominált, a gólcsendet Mitrovics gólja törte meg (2-8). A hatgólos előny tudatában sem hagyott alább a szerbek lendülete, Dusko Pijetlovics húzott be egy bejátszást emberelőnyben (2-9). Bő másfél negyed után végre magyar gólnak örülhetett a maroknyi magyar szurkolósereg Dubajban, hiszen Varga Dénes egy bejátszás után emelte át a labdát Braniszlav Mitrovics felett (3-9). Az utolsó támadás a szerbeké volt, és Mandics ejtette át a játékszert Decker Attila felett (3-10).

A záró játékrészt is a déli szomszédaink kezdték, miután elhozták a ráúszást, de mégis mi szereztük az első gólt az utolsó játékrészben Varga Dénes lövésének köszönhetően (4-10). A folytatásban hiába kaptunk több emberelőnyt is, egyikkel sem tudtunk élni, de Varga Dániel egy lefordulást követően szépített (5-10). A szerbek teljesen tanácstalanok lettek támadásban a végjátékra, és egy megúszás után Varga Dénes csökkentette tovább a hátrányt (6-10). Decker Attila Mandics büntetőjét védte ki, majd Varga Dániel durrantott fölé, amivel be is fejeződött a mérkőzés.

Férfi vízilabda Világliga szuperdöntő finálé
Magyarország-Szerbia 6-10 (2-3, 0-4, 1-3, 3-0)
Dubaj
Gólszerzők: Varga Dénes 4, Madaras Norbert, Varga Dániel, illetve Filip Filipovics 3, Stefan Mitrovics 3, Dusan Mandics 2Andrija Prlainovics, Dusko Pijetlovics.
A Világliga szuperdöntőjének végeredménye
1. Szerbia
2. Magyarország
3. Montenegró
4. Ausztrália
5. USA
6. Kanada
7. Brazília
8. Kína