VB 2014

Ha van egy Messid, minden lehetséges - Sabella

Argentína Lionel Messi ráadásban szerzett góljával 1-0-ra legyőzte Iránt az F-csoport második fordulójában, ezzel ott van a legjobb 16 csapat között. Az első meccshez hasonlóan az argentin válogatott játéka ezúttal is döcögött, ám végül Messi klasszisa kihúzta a csávából.

Hiába teljesítette Alejandro Sabella Lionel Messi "kérését", és állt fel három csatárral illetve négy védővel, az albiceleste képtelen volt megtalálni a rendkívül fegyelmezetten védekező iráni csapat ellenszerét. A végső győzelemre is esélyesnek tartott dél-amerikai alakulat a találkozó nagy részében csak szenvedett, a támadójátékából hiányzott az átütő erő, és bizony ha Romero a kapuban nem koncentrál eléggé, akár még bajba is kerülhetett volna az argentin együttes. De végül nem került, sőt, Lionel Messi 91. percben szerzett csodálatos gólja meghozta számára a hőn áhított továbbjutást.

vb-2014

"Ez egy nehéz mérkőzés volt, nem vitás" - kezdte a mérkőzés utáni értékelését Alejandro Sabella, Argentína szövetségi kapitánya. "Irán nagyon sok emberrel, remekül védekezett, és bár engedte, hogy átvegyük a játék irányítását, akadtak lehetőségei. Az első félidőben volt négy vagy öt tiszta gólszerzési lehetőségünk, de nem tudtuk azokat kihasználni. Aztán jött a második játékrész, ahol már problémáink akadtak ellenfelünk kontratámadásaival. Irán egy erős és jól dolgozó csapat. De Messi még jobb volt, végig kitartott, és vele a sorainkban bármi megtörténhet. Ismét bebizonyította, hogy egy olyan játékos, aki egymaga képes eldönteni egy mérkőzést" - mondta a gauchók trénere, akinek a továbbiakban az lesz a legfontosabb feladata, hogy a csapat többi sztárját is felpörgesse valahogy.

Argentína újabb győzelmével, 100 százalékos teljesítménnyel, hat ponttal vezeti az F-csoportot, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül már biztosan továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba. A harmadik körben majd Nigéria lesz Messiék ellenfele.

142353
[1444414] 2014-06-21 18:00:00 Argentína - Iránx
[1444414] 2014-06-21 18:00:00 Argentína - Iránx;