VB 2014

Messi vágya teljesült, majd megmentette Argentínát

Argentína 1-0-ra nyert Irán ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság F-csoportjának második fordulójában.

Messi lövése után a jobb sarokba vágódott a labda - fotó: fifa.com

Még nem késő beszállni a hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékába, ahol 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra! Minimum 20 meccsre kell tippelned ahhoz, hogy esélyed legyen a nyereményekre, vagyis még mindig érdemes elkezdeni játszani! A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Első meccsén Argentína 2-1-re verte Bosznia-Hercegovinát, míg Irán gól nélküli döntetlenre végzett Nigériával. Alejandro Sabella, a dél-amerikai válogatott szövetségi kapitánya tanult az első találkozóból, ezúttal öt védő helyett csak néggyel kezdett, Gonzalo Higuaínt a kezdőcsapatba vezénylete, és ezzel teljesítette Lionel Messi kérését. Habár elől ideálisnak tűnt a helyzet, az első félidőben az argentinok nem tudtak mit kezdeni a fegyelmezetten védekező iráni alakulattal. Agüero egy lövéssel veszélyeztetett, Hagigi védett, majd Messi szabadrúgása és számos fejes a kapu fölé szállt. Carlos Queiroz együttese teljesen beásta magát saját térfelére, a kétszeres világbajnok inkább a bal oldalon próbálta feltörni, Rojo és Di María volt a legaktívabb, viszont hiába próbálkoztak. Messi kicsit visszább húzódott, érdemleges ötlet azonban tőle sem érkezett. Argentína az első félidőben 73%-ban birtokolta a labdát, mégis gól nélküli döntetlennel mentek pihenni a csapatok.

vb-2014

A szünet után folytatódott a reménytelennek tűnő argentin passzdömping. Az ívelések továbbra sem jártak sikerrel, az irániak kifogástalanul működtek. Sőt, a 60. perc után kimerészkedtek a térfelükről és helyzeteket kreáltak, Romero előbb Gucsannedzsad, majd Dedzsagah fejesét védte óriási bravúrral. Messi egyszer megindult középen, centikkel küldte mellé a labdát, majd szabadrúgásból az oldalhálóba lőtt. A 77. percben Sabella csatárokat cserélt, Agüero helyett Lavezzi állt be, Higuaínt Palacio váltotta. Lavezzi a maradék 13 percben többet kreált a jobb oldalon, mint addig Higuaín, gólt azonban ő sem hozott össze. A 86. percben Gucsannedzsad sprintelt a bal oldalon, beért a 16-oson, a hosszú sarkot vette célba, Romero vetődve védett. Meccslabda volt, mert négy perccel később Messi villant, 20 méterről, a jobb összekötő helyéről lőtt, a labda félmagasan a hosszú sarokba vágódott (1-0). Ez volt az argentin csapat 19. kapura lövése...

Messi vágya teljesült, Argentína három csatárral játszott, de nem ez hozott eredményt, hanem a barcelonai sztár zsenialitása. Két kör után Argentína hat, Irán egy ponttal áll, a dél-amerikai gárda továbbjutott.

[1444414] 2014-06-21 18:00:00 Argentína - Iránx;
142353 
Percről percre: Argentína-Irán_2014_06_21x