VB 2014

Hatvanperces hibadömping után izgalmas félórában verte Kolumbia Elefántcsontpartot

Sok hibát hozó játék után kétgólos előnybe került Kolumbia, amely egy gólt meg is őrzött az előnyéből Elefántcsontpart ellen.

Óvatosan kezdtek a csapatok. Bár láthatóan szeretett volna gólt rúgni mindkét csapat, arra is törekedtek, hogy ne kerüljenek hátrányba. Az első negyedóra után Elefántcsontpart irányította a játékot, de Kolumbia kontráiban volt több veszély. Teo Gutiérrezé volt a legnagyobb helyzet, de a kaputól néhány méterre talppal találta el a labdát, ami így mellé pattogott.

Kolumbia másodszor is győzött - Fotó: AFP

Az első félidő hajrája már az afrikaiaké volt, de ők is sokat hibáztak az utolsó passzoknál, lövéseknél. Összességében mindkét fél lehetett volna pontosabb az összjátékban és a helyzetkihasználásban is.

A szünet után sem változott alapvetően a játék képe, ezért José Pekerman beküldte Kolumbia csapatába Quinterót, és fel is javult együttese játéka. Előbb Cuadrado lőtt éles szögből kapufát, majd néhány szöglet után az egyikből James Rodríguez megszerezte a vezetést. (1-0)

Néhány perccel később labdát szereztek a dél-amerikaiak a félpályánál, végigvitték a kontrájukat, és Quintero megduplázta az előnyt. (2-0)

Mielőtt hátradőlhettek volna, Gervinho remek cselsorozatot mutatott be a bal oldalon, majd a rövdre lőtt, és a kapus kezéről került a hálóba a játékszer. (2-1)

Ezt követően Elefántcsontpart már hiába gyakorolt nagy nyomást a kolumbiai kapura, Drogbáék nem tudtak újra betalálni.

Ezzel Kolumbia már hat pontot szerzett, és ha legalább egy pontot szerez Japán ellen a harmadik fordulóban, vagy egyik ellenfele sem javítja drasztikusan a gólkülönbségét, megnyeri a C csoportot.

[1444396] 2014-06-19 18:00:00 Kolumbia - Elefántcsontpartx;
142351
Percről percre: Kolumbia-Elefántcsontpart 2014-06-19x