VB 2014

Spanyolul jobban ment, Hollandia szenvedett az auszikkal

Ausztrália vezetni tudott Hollandia ellen, de végül az európai alakulat 3-2-re nyert a brazíliai labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának harmadik meccsén.

Blind és McGowan találkozása - fotó: AFP

Miután Hollandia az első körben 5-1-re legyőzte a címvédő Spanyolországot, aligha arra számított a világ, hogy szenvedni fog Ausztrália ellen az első félidőben. Úgy tűnt, Louis van Gaal együttesének mindenhez kedve van, csak ahhoz nem, hogy az izmos ausztrál csapat ellen szerepeljen. Ange Postecoglou csapata jóval kellemetlenebb riválisnak bizonyult annál, mint amire a Chile elleni veresége alapján számítani lehetett. Habár a hollandok nem támadtak, mégis gólt szereztek: Robben a félpályánál labdát szerzett Wilkinsontól, a bal összekötő helyén simán kapura tört és tíz méterről, laposan a hosszú sarokba lőtt (0-1). Ausztrália azonnal egyenlített, a középkezdés után McGowan jobbról ívelt a kapu elé, a labda Cahill felé szállt, a holland védők nem vették őt komolyan és a csatár ballal, balról, kapásból kapura lőtt, a labda a lécről vágódott a hálóba (1-1). Tíz perccel később az auszik fordíthattak volna, Leckie kitűnően tálalt középre, Bresciano tisztán érkezett és óriási helyzetben, 14 méterről a kapu fölé bombázott. Az első játékrészben Ausztrália 53%-ban birtokolta a labdát a kedvetlen hollandokkal szemben.

vb-2014

A szünet után nyolc perccel megtörtént, amire senki sem számított, Ausztrália megszerezte a vezetést: Bozanic lövése Janmaat kezére vágódott a 16-oson belül, a játékvezető 11-est ítélt, Jedinak hidegvérrel gólra váltotta (2-1). Hollandia négy perc múlva egyenlített, Van Persie kapott labdát a leshatáron a 16-oson belül, beljebb vitte és balról, 10 méterről a léc alá lőtt (2-2). A 68. percben ismét Hollandia vezetett, Depay lőtt kapura 25 méterről, a labda lepattant a kapus előtt és a bal sarokba vágódott, nagy kapushiba volt (2-3). Ezt követően Ausztrália nem tudott új erőre kapni, szép lassan lecsengett a meccs. Hollandia 3-2-re győzött, de kétség kívül jókora melót jelentett számára az ausztrál teszt.

Két mérkőzést követően a hollandok hat, az ausztrálok pont nélkül állnak.

[1444391] 2014-06-18 18:00:00 Ausztrália - Hollandiax;
142352
Percről percre: Ausztrália-Hollandia_2014_06_18x