VB 2014

Ghána kiszállt a versenyből, az amerikaiak esélyesebbek Ronaldóéknál

megosztom

Az Egyesült Államok válogatottja 2-1-re legyőzte Ghána csapatát a világbajnokság G csoportjának második meccsén.

Dempsey villámgólja sokat ért - Fotó: AFP

Az amerikaiak már a meccs 30. másodpercében vezettek, miután egy baloldali akció végén Clint Dempsey lőtt a bal alsóba. Ghána csak a hajrá kezdetén tudott egyenlíteni Andre Ayew találatával, de néhány perccel később egy szögletből John Brooks befejelte az Egyesült Államok győztes gólját.

Ha te is szeretnél tippelni a vb-re, itt a remek lehetőség. A hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékán 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra. Nincs más dolgod, mint tippelni, és felmarkolni az 50 nagyszerű nyeremény egyikét. A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

"Öldöklő küzdelem volt, de végül nagyszerű győzelem lett belőle. Megszereztük a három pontot, amit annyira szerettünk volna. Csak néhány perccel korábban mondtam a padnál, hogy lesz még lehetőségünk. Szóval meccsben voltunk az egyenlítő találat után is. Egyértelműen ilyen kezdést szerettünk volna. A srácok keményen dolgoztak érte, és jó érzés, hogy megvan az első három pontunk" - lelkendezett Jürgen Klinsmann, az USA szövetségi kapitánya.

vb-2014

Ha nem is kimagaslóan, de Ghána számított előzetesen a meccs esélyesének, így természetesen nagy volt a csalódottság az afrikai együttesnél.

"Mint mondhatnék egy ilyen kemény mérkőzés után? Ezen a szinten minden apró hiba nagyon sokba kerülhet. Nem érdemeltünk kapott gólt rögtön az elején. Ami a későbbieket illeti, birtokoltuk a labdát, és voltak helyzeteink. Sajnos nem használtuk ki őket, az Egyesült Államok viszont igen" - mondta szűkszavúan Kwesi Appiah, Ghána kapitánya.

Ezzel a vereséggel a Fekete Csillagok valószínűleg ki is szálltak a továbbjutásért folyó harcból, hiszen Németországot, majd a hétfőn szintén vereséget szenvedett Portugáliát kellene legyőzniük. Az USA viszont komoly versenyben lehet Cristiano Ronaldóékkal.

Fogadás a G csoportra
A bet365 oddsai
  Csoportgyőzelem Továbbjutás
Németország 1.06 1.01
Egyesült Államok 9.00 2.00
Portugália 21.00 2.05
Ghána 67.00 8.00
[1444419] 2014-06-17 00:00:00 Ghána - USAx;

 

megosztom