VB 2014

Müller-tripla, német aranyesély és totális portugál csőd

A német válogatott 4-0-ra legyőzte a portugál csapatot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának hétfői nyitómérkőzésén.

Müller bejelentkezett a gólkirályi címért - Fotó: AFP

Ha te is szeretnél tippelni a vb-re, itt a remek lehetőség. A hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékán 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra. Nincs más dolgod, mint tippelni, és felmarkolni az 50 nagyszerű nyeremény egyikét. A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Történetének 100. világbajnoki meccsén fellépő német együttes kezdte aktívabban a játékot, s harci kedve hamar elnyerte jutalmát: a 11. percben Götzével szemben szabálytalankodtak, a jogosan megítélt büntetőből pedig az 50. válogatottságát ünneplő Müller a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). Bár kósza portugál akciók is akadtak, főleg az aranylabdás Cristiano Ronaldo próbálkozott hiábavalóan, továbbra is a németek uralták a játékot. A 32. percben Kroos jobb oldali szögletéből Mats Hummels hat méterről nagy erővel a jobb sarokba fejelt (2-0).

A 37. perc volt meccs fordulópontja, amikor Pepe előbb lekönyökölte, meg lefejelte Müllert. A szünet előtti kegyelemdöfés gyanánt Müller másodszor is betalált, Kroos átadása jutott el hozzá, a Bayern támadója helyzetbe hozta magát, s a 11-es pont közeléből ballal lőtt - a labdába beleérő Rui Patrício közreműködésével - a kapu jobb oldalába (3-0).

A folytatás gyökeres fordulatot hozott, odalett az addigi lendületesség: a portugálok nem tudtak újítani, a németek meg már nem akartak annyira hajtani. Így is lett volna módjuk tovább növelni a különbséget, Ronaldóék pedig igazi helyzetig sem jutottak el. A 78. percben Müller triplázott: Schürrle bal oldali beadásába Patrício csak beleütni tudott, a szemfüles támadó közelről a hálóba passzolt (4-0).

Ronaldo nem tudott segíteni övéin - Fotó: AFP

A németek folytatták bevált gyakorlatukat, ezúttal is - mint 1990 óta mindig - megnyerték világbajnoki nyitómérkőzésüket. Portugália legsúlyosabb vereségét szenvedte el a világbajnokságokon. A mesterhármast jegyző Thomas Müller idén bejelentkezett az Aranycipőért, az ötvenedik válogatottságát ma ünneplő klasszis négy éve - mindössze 20 esztendősen - gólkirály volt Dél-Afrikában, és a legjobb fiatal játékos díját is begyűjtötte.

A Nationalelf nyomatékosította, esélyes a végső győzelemre, míg Portugáliának talpra kell állnia a folytatásban, ha tovább akar jutni. Németország szombaton Ghánával, míg Paulo Bento gárdája az Egyesült Államokkal vasárnap éjjel találkozik a második fordulóban.

[1444418] 2014-06-16 18:00:00 Németország - Portugáliax;
[1444418] 2014-06-16 18:00:00 Németország - Portugáliax 
142357
Percről percre: Németország-Portugália - ÉLŐ 2014_06_16x
Szerinted ki nyeri a brazíliai foci-vb-t?x;
vb-2014