VB 2014

Argentin dilemma, Messi inkább három csatárral játszana

Az argentin válogatott 2-1-re legyőzte a bosnyák csapatot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság F csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén.

Sabella és Messi egyetért, a szünet után jobban ment - fotó: AFP

A dél-amerikaiak Sead Kolasinac öngóljával már a 3. percben vezetést szereztek, aztán Lionel Messi a 65. percben megduplázta az előnyt, a bosnyákok szépítő, egyben történetük első vb-gólját Vedad Ibisevic lőtte a 84. percben.

"Fontos, hogy jól és három ponttal kezdtünk, de egyértelműen javulnunk kell - értékelt a meccs után Messi. - Persze ez nem könnyű az idegek harca közben. Nagyszerű második félidőt produkáltunk, többet birtokoltuk a labdát, számos helyzetet kialakítottunk, ezt kell folytatnunk."

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Alejandro Sabella tízes skálán hatosra értékelte együttese teljesítményét. A főnök szerint a szünetben végrehajtott cserék, Higuaín és Gago beállítása után jobban játszott a kétszeres világbajnok.

"Ha osztályoznom kéne, hatost adnék magunknak - magyarázta Sabella. - Javulnunk kell és ez részben rajtam múlik, az én felelősségem. A szünetben végrehajtott cseréknek köszönhetően feljavultunk, erősebb volt a csapatmunka, nagyobb támogatást kapott Messi. Bármi történik ezen a világbajnokságon, Messi a futballtörténelem legnagyobb játékosai közé tartozik."

vb-2014

Sabella öt védővel kezdte a meccset, majd a szünetben 4-3-3-as formációra váltott, ez jobban kedvezett Messinek.

"Mi, csatárok, természetesen jobban kedveljük az utóbbi felállást, mert ez több támadási lehetőséget ad számunkra - fogalmazott Messi. - A másik szisztémával kicsit nehezebben játszunk, mert olyankor sokszor magunkra vagyunk utalva Agüeróval."

A bosnyákok szövetségi kapitánya, Safet Susic a vereség ellenére elégedett volt csapata teljesítményével.

"Realista emberek vagyunk, az volt a tervünk, hogy a lehető legtöbb ellenállást okozzuk a világbajnoki cím egyik esélyesének és ez sikerült - fogalmazott Susic. - Elégedett lehetek, különösen azok után, hogy egy szerencsétlen öngóllal kezdtük a meccset. Először léptünk pályára a világbajnokságon, rögtön a favorit és a világ egyik legjobb játékosa ellen kezdtünk, szóval tényleg nincs okunk panaszra."

[1444412] 2014-06-16 00:00:00 Argentína - Bosznia-Hercegovinax;
Szerinted ki nyeri a brazíliai foci-vb-t?x;