VB 2014

Remek gólok és olasz győzelem a dzsungelben

Olaszország 2-1-es győzelmet aratott Anglia felett a labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második mérkőzésén. Cesare Prandelli együttese jól játszott támadásban és védekezésben is, a mindig lassan kezdő olaszok most biztató bemutatkozáson vannak túl.

Marchisio remek góllal kezdte a vb-t /AFP

A 25. egymás elleni mérkőzésére készült az olasz és az angol válogatott, a helyszín pedig az egyenlítőtől mindössze három fokra elhelyezkedő és emiatt igen népszerűtlen Manaus városa volt. A C csoport második meccsén Roy Hodgson öt liverpooli játékosnak szavazott bizalmat, köztük a 19 éves Raheem Sterlingnek és Jordan Hendersonnak. Az olaszok a sérült Buffon nélkül, hónapok óta tartó nyeretlenségi sorozattal a zsebükben várták a rangadót, amelynek eredménye Uruguay váratlan vereségével még jobban felértékelődött.

Felállások
[1444401] 2014-06-15 00:00:00 Anglia - Olaszországx

Az angol csapat kezdte jobban a mérkőzést, az első percekben Sterling és Henderson próbálkozása meg is adhatta volna az alaphangot a találkozónak, ám aztán egészen a 33. percig kellett várni a következő helyzetre, ekkor Balotelli révén Olaszország először veszélyeztetett. Jött aztán a második is, két perccel később Pirlo remekbe szabott átlépős csele után Marchisio került tiszta lövőhelyzetbe, a Juventus középpályása pedig hajszálpontos lövésével kilőtte a bal alsót (0-1).

Tökéletes befejezés Sturridgetól / AFP

Sokáig nem kellett várni a válaszra sem, hiszen újabb két perccel később egy hibátlanul kivitelezett támadás végén Rooney beadására Sturridge érkezett jól, és négy méterről a rövid oldalba belsőzött (1-1). A félidő hajrájára mindkét csapat visszavett a tempóból, ám a ráadásban az olaszoknak két komoly gólszerzési lehetőségük is akadt, de Balotelli emelésénél Jagielka, Candreva közeli lövésénél pedig a kapufa segítette ki az angolokat.

A fordulás után is a taljánok játszottak veszélyesebben, az 50. percben pedig Candreva beívelése meg is találta Balotellit, aki közeli fejesével juttatta ismét vezetéshez csapatát (1-2). Ez az eredmény már tökéletes volt az olaszoknak, csökkentettek a fordulatszámon, némi képzavarral élve az angolok térfelén pattogott tehát a labda.

Hodgson legénysége azonban nem igazán tudott mit kezdeni a szervezett kékmezesekkel, néhány jobban sikerült átlövéssel és pár lendületes akcióval ugyan olykor közel álltak az egyenlítéshez, ám ahogy telt az idő, az olasz válogatott egyre jobban kézben tartotta a mérkőzést. Az utolsó momentumok is Pirlóhoz és társaihoz fűződnek, a legvégén a jó napot kifogó játékmester még egy hatalmas kapufával is megörvendeztette a közönséget.

Balotelli kevés helyzetéből egyet értékesített, nyerőember lett / AFP

A 2-1-es végeredmény azt jelenti, hogy a D-csoportban egy forduló után Costa Rica és Olaszország is három-három, míg Uruguay és Anglia nulla ponttal áll. Utóbbi kettő csütörtökön egymás ellen játszhat "kiesési rangadót", míg pénteken az olaszok komoly lépést tehetnek a továbbjutás felé.

142355
Anglia - Olaszország 1-2 (1-1)
2014-06-14;77
[1444401] 2014-06-15 00:00:00 Anglia - Olaszországx;
vb-2014