VB 2014

Kolumbiai villámsiker, gyorsan elesett a görög sereg

Kolumbia már az 5. percben megszerezte a vezetést Görögország ellen és végül 3-0-ra győzött a brazíliai labdarúgó-világbajnokság C-csoportjának első meccsén.

Kolumbia három gólt ünnepelt - fotó: AFP

Ha te is szeretnél tippelni a vb-re, itt a remek lehetőség. A hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékán 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra. Nincs más dolgod, mint tippelni, és felmarkolni az 50 nagyszerű nyeremény egyikét. A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Kolumbia esélyesebbnek tűnt a kezdés előtt, de arra kevesen gondoltak, hogy öt perc után meg is szerzi a vezetést. Cuadrado a jobb oldalon becsapta védőjét, középre passzolt, Armero 13 méterről a bal sarok felé belsőzött, Manolasz beleért a labdába, ami a jobb alsóba csorgott (1-0). Kone szinte azonnal egyenlíthetett volna, balról, 14 méterről a hosszú sarok mellé lőtt. Görögország támadásban maradt, de tanácstalannak tűnt, sorra elszórta a kolumbiai térfélen a labdát. A dél-amerikai gárda technikás játékosai révén pontosabban építkezett, igaz a szünetig már nem okozott veszélyt Karnezis kapuja előtt. A félidő utolsó percében állt a legközelebb a gólhoz az európai alakulat, Kone 18 méterről lőtt, a labda félmagasan a bal sarok felé süvített, Ospina vetődve szögletre ütötte.

A szünet után sem változott a helyzet, a görögök reménytelennek tűntek, Kolumbia pedig egy gyors góllal eldöntötte a meccset. Az 58. percben jobbról lőtt be szögletet a dél-amerikai csapat, Rodriguez a rövid saroknál tovább perdítette a labdát, amit az üresen érkező Gutiérrez három lépésről az üres kapuba belsőzött (2-0). Öt perccel később Gekasz négy méterről a felső lécre fejelte a labdát, nem tudtak szépíteni a görögök. A ráadásban Kolumbia újabb gólt szerzett, Rodriguez középről, 14 méterről, laposan a jobb alsó sarokba gurított (3-0).

A teljes meccs a kolumbiaiak kedve szerint alakult, gyors góllal vezetést szerzett a csapat és tulajdonképpen végig kézben tartotta a találkozót. Görögország továbbjutása ilyen teljesítménnyel reménytelennek tűnik.

[1444394] 2014-06-14 18:00:00 Kolumbia - Görögországx;
Szerinted ki nyeri a brazíliai foci-vb-t?x;
Percről percre: Kolumbia-Görögország_2014_06_14x