VB 2014

Csillagos holland ötös, kivégezték a címvédőt

Hollandia kiütéssel felelt a 2010-es döntőben elszenvedett a vereségért Spanyolországnak. Louis van Gaal együttese 5-1-re győzött a címvédő ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának első meccsén.

Ötször ünnepelt Hollandia - fotó: AFP

Ha te is szeretnél tippelni a vb-re, itt a remek lehetőség. A hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékán 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra. Nincs más dolgod, mint tippelni, és felmarkolni az 50 nagyszerű nyeremény egyikét. A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Négy éve spanyol-holland meccsel zárult a világbajnokság és Andrés Iniesta góljával a hispánok nyertek. Azóta nem találkozott a két csapat és a nemzetközi sajtó a 2010-es találkozó visszavágójaként harangozta be a mostani derbit. Hatalmas holland helyzettel indult a csata, a 8. percben Robben ugratta ki Sneijdert, aki kapura tört, jobbról, 15 méterről lőtt, Casillas bravúrral védett. A spanyolok természetesen többet birtokolták a labdát, szokás szerint lapos passzokkal operáltak, de sokáig nem tudtak igazi nyomást helyezni a holland védelemre. A 26. percben Diego Costa pazar labdát kapott a 16-oson belül, De Vrij elhúzta a lábát, a játékvezető 11-est ítélt. Xabi Alonso végezte el a büntetőt és a jobb alsóba küldte (1-0). Két perccel a szünet előtt növelhette volna előnyét a spanyol csapat, Iniesta parádés labdával ugratta ki David Silvát, aki balról, 12 méterről megpróbálta átemelni a kapust, Cillessen szögletre védett. A 45. percben váratlanul egyenlített Hollandia, Blind balról, a félpályától felívelte a labdát, Van Persie rajtolt rá, Sergio Ramos lemaradt, a holland csatár pedig átfejelte Casillas felett a labdát, ami a hálóba hullott (1-1).

vb-2014

A második félidőben Spanyolország összeomlott, Hollandia kivégezte a címvédőt. Az 53. percben Blind a spanyol térfél bal oldaláról ívelt előre, Robben a 16-oson belül ballal levette a labdát, egy csellel elküldte Piquét, majd 11 méterről a kapu közepébe lőtt (1-2). Tíz perccel később Sneijder balról lőtt szabadrúgást, Casillas csúnyán alászaladt a labdának, közben ütközött Van Persie-vel, a kapus földre került, De Vriej közelről a hálóba gyömöszölte a labdát (1-3). A 72. percben ismét a spanyol kapus alakított, Casillas rosszul vett át egy hazaadást, messzire elpattant tőle a labda, Van Persie lecsapott rá és az üres kapuba lőtte (1-4). Tíz perccel a vége előtt Robben a félpályától futott versenyt Sergio Ramosszal, Casillas elé futott, a holland befékezett, balra vitte a labdát, a kapus a földön mászott utána és Robben középről a bal sarokba lőtt (1-5).

Az ötödik találat után sorozatos holland helyzetekkel zárult a meccs, Robben, Wijnaldum és Lens is gólt szerezhetett volna. Hollandia kiütéssel felelt a 2010-es döntőben elszenvedett a vereségért Spanyolországnak.

[1444388] 2014-06-13 21:00:00 Spanyolország - Hollandiax;
Szerinted ki nyeri a brazíliai foci-vb-t?x;
Percről percre: Spanyolország-Hollandia_2014_06_13x