VB 2014

Ez kevés lesz a brazilok végső győzelméhez - Lisztes Krisztián

Brazília válogatottja 3-1-re legyőzte Horvátországot a világbajnokság nyitómérkőzésén. A hatharom.com Lisztes Krisztiánt kérte fel a mérkőzés értékelésére.

"Engem nem győztek meg a brazilok. Tudom, hogy ez az első meccs volt, nagy rajtuk a nyomás, és korai ítéletet mondani, de ez egyelőre kevés volt tőlük. Hozták a kötelezőt, legyőzték a horvátokat, de ebben nagy segítséget adott nekik a tizenegyes is, ami jogtalan volt. A második félidőben jobban az ellenfelük fölé nőttek, de azért nem voltak egyértelműen jobbak. Nekem egy Ronaldo vagy egy Romário szintű csatár hiányzott" - összegezte Lisztes általános véleményét a hatharom.com kérésére.

Hulk gyenge volt - Fotó: AFP

A korábbi válogatott középpályás tehát az előrejátékban hiányolt valamit a braziloktól, noha Neymarnak például kifejezetten jól állt az a szabad szerepkör, amit Luiz Felipe Scolaritól kapott.

"Neymar játéka jó volt, az első gólja lenyűgöző, Oscar is villogott - főleg a második félidőben -, de számomra Hulk és Fred például nagyon keveset mutattak. Emellett a széleken sem tudták elég sokszor megbontani a védelmet. Hosszú még a torna, de a szurkolók által elvárt világbajnoki címhez ez a játék kevés lesz" - fejtette ki a jelenleg a Soroksárt erősítő játékos.

Brazília védelmével a neveket tekintve kevesen vetekedhetnek, mégis kaptak egy kontragólt a pontatlan visszazárásuk miatt, és a meccs hajrájában sem tudták igazán megoldani a tizenhatos előterében a lecsorgó labdák összegyűjtését. Lisztes Krisztián szerint azonban ez éppúgy a horvátok érdeme is, mint a házigazdák hibája.

"Egy kicsit szerencsétlen volt a brazilok kapott gólja, de a horvátoknak is klasszisaik vannak: Modric, Rakitic vagy Olic, így elkerülhetetlen, hogy nekik is legyenek helyzeteik. Én egy kicsit sajnáltam őket, mert jól helytálltak, összességében megoldották a feladatukat, de ez persze őket biztosan nem vigasztalta" - mondta a korábbi válogatott középpályás.

vb-2014

És hogy min múlhatott mégis a horvát vereség - mármint a jogtalan tizenegyes mellett? Talán a középpályájukon, amelyből nagyon hiányzik egy erős ember, aki nemcsak jól bánik a labdával, de fizikailag is bírja a harcot.

"A csatárok sokat jártak vissza segíteni a védekezésben, és a mai foci bizonyos irányvonalai is arra mutatnak, hogy középpályás védekezésként majdnem elegendő, ha olyan játékosaid vannak, akik nem veszítik el a labdát. Ugyanakkor tény, hogy Neymar gólja előtt egy keményebb játékos megállíthatta volna a brazil akciót. Több 'csínyes' passz is volt, és egy faulttal meg lehetett volna törni a játékot. Ezt egy védekezőbb típusú középpályás megoldhatta volna" - vélekedett a kérdésről Lisztes Krisztián.

[1444382] 2014-06-12 22:00:00 Brazília - Horvátországx;
[1444382] 2014-06-12 22:00:00 Brazília - Horvátországx
Szerinted ki nyeri a brazíliai foci-vb-t?x;