VB 2014

Az angolok és az olaszok is rettegnek Manaustól

Borítékolhatóan a legutáltabb vb-helyszín lesz a Manausban található Arena Amazonia. A vasárnap ott pályára lépő angolok és olaszok már előre félnek.

Amint arról hatharom.com időjárással foglalkozó előzetesében is olvashattatok, Manaus mindössze három szélességi fokra van az Egyenlítőtől, a délutáni csúcshőmérséklet minden nap harminc Celsius-fok felett van, a páratartalom pedig szintén elviselhetetlen, legalább 80 százalékos.

Milyen meccset lehet ezen játszani?

Emellett a legfrissebb képek tanúsága szerint katasztrofális állapotban van az Arena Amazonia pályája.

"Életbe léptettünk egy vészforgatókönyvet, hogy megmentsük a gyepet, és a lehető legjobb állapotba hozzuk, de nem hiszem, hogy túl jó állapotban lesz a hétvégén" - jelentette ki Carlos Botella, a játéktér gondozásáért felelős cég vezető pályamestere.

"Tegnap műtrágyával igyekeztünk javítani a helyzeten, és ezt folytatni fogjuk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a fűből. El kell mondanom, hogy bonyolult volt a helyzet Manausban. Normális utak híján hajóval kellett az eszközeinket ideszállítanunk. És nem volt elég műtrágya és fűmag sem" - panaszkodott a "főkertész".

vb-2014

Közép-európai idő szerint szombaton éjfélkor lép pályára a stadionban Anglia és Olaszország válogatottja, és a körülmények ismeretében az eleve kevés gólosnak ígérkező meccsen még kevésbé számíthatunk parádés játékra. Nem is beszélve a később szintén itt rendezendő Kamerun-Horvátország, Egyesült Államok-Portugália és Honduras-Svájc találkozókról.

Az angol és az olasz média nem győzi szidni a FIFA-t és a helyi szervezőket, de Wayne Rooney igyekszik nem aggodalmaskodni: "Nekünk és az olaszoknak is ugyanolyan lesz a pálya, szóval el kell fogadnunk a helyzetet."

[1444401] 2014-06-15 00:00:00 Anglia - Olaszországx;