Magyar válogatott

Pintér Attila majdnem összeesett, én fogtam őt meg - Farkas József

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra nyert a kazah csapat ellen a Puskás Ferenc Stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen.

Háromgólos sikerrel búcsúzott a Puskás Stadiontól a válogatott - fotó: MTI

Pintér Attila rosszulléte és az ezt követő kivizsgálás miatt nem lehetett ott a pálya mellett a Kazahsztán ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen, így akárcsak a kispadon, a lefújás utáni sajtótájékoztatón is segítője, Farkas József helyettesítette.

"Először is Pintér Attilának szeretnénk mielőbbi felépülést kívánni - kezdte sajtótájékoztatóját Farkas József. - Jól játszott a csapat, amit gyakoroltunk az edzéseken, azt maximálisan visszakaptuk a játékosoktól. Örülök, hogy jól teljesítettek az új kerettagok, bizonyították, hogy mernek bátran futballozni. Azt kértük tőlük, hogy vállalják fel a játékot, ezt meg is tették, és úgy gondolom, sikerült kiszolgálni a közönséget. A kazahokról kevés információnk volt, mert nemrégiben váltottak szövetségi kapitányt, de az elemzéseink alapján próbáltuk a talajon tartani a labdát, és ez többnyire sikerült is. Természetesen még nincs kész a csapat, de az elképzelésünk egy részét már sikerült megvalósítani a pályán, szeretnénk ezt a munkát továbbvinni. A játékosoknak még sokat kell tanulniuk, ennek érdekében dolgozunk tovább, hogy az első Eb-selejtezőre még masszívabbá váljunk, és minden posztra megtaláljuk az ideális megoldást."

Pintér Attila rosszulléte kapcsán Farkas elmondta, szinte az ő karjaiban esett össze a szövetségi kapitány.

"Délelőtt átmozgató edzést tartottunk és Pintér Attila már akkor jelezte, hogy nem érzi jól magát - mesélte Farkas József. - A közös ebéd után pihenő következett és Attila felhívott, hogy még mindig nincs rendben. Bementem hozzá, felkelt az ágyból, mondtam neki tusoljon le és utána majdnem összeesett, én fogtam őt meg. Egyből szóltam a dokinak, megmérte a vérnyomását, és azonnal kórházba szállították. A csapatot nagyon megviselte a dolog."

Pintér Attilát azóta nyombélfekéllyel megoperálták, hétfőn elhagyhatja a kórházat.

[1672489] 2014-06-07 20:30:00 Magyarország - Kazahsztánx;