Férfi kézilabda-vb

25 kapott gól alatt van esélyünk Szlovéniában - Mikler

Amint arról a hatharom.com beszámolt, a magyar férfi kézilabda-válogatott 25-22-re legyőzte világbajnoki selejtezőn Szlovénia együttesét.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón mindkét szövetségi kapitány, Mocsai Lajos és Boris Denic is kiemelte, hogy nem volt elégedett a játékkal, ez szerintük részben annak tudható be, hogy a szezon végén nagyon nehéz magas színvonalon teljesíteni. Ráadásul mindkét oldalon vannak sérültek is. Magyar részéről Gulyás, Zubai, Harsányi és Ilyés szenvedett sérülést, míg Nagy Lászlóra - ahogy Mocsai kiemelte - külön pihenő vár, mert az elmúlt időszakban rengeteget játszott a klubjában.

Mocsai hozzátette: a héten csupán négy napot tudott együtt edzeni a válogatott.

"A mai meccs után 50-50 százalék az esély a továbbjutásra. Kiélezett összecsapásra számítok Velenjében. A támadójátékunkban és a visszarendeződésben javulnunk kell, ezeket kiemelten fogjuk kezelni a jövő héten" - fogalmazott.

Boris Denic, a vb-negyedik szlovénok mestere utalt rá, hogy sok volt a hiba a játékukban, ezek számát minimalizálni kell a visszavágón.

Mikler Roland, a magyar válogatott kapusa azt mondta: azt kapták, amit vártak. "Jó szlovén csapat lépett pályára Veszprémben, amely soha nem adja fel a küzdelmet. Nézőpont kérdése a háromgólos előny. Ha ezt a védekezést tudjuk nyújtani, és 25 gól alatt kapunk Szlovéniában, akkor van esélyünk" - vélekedett.

A magyar válogatott hétfői pihenőnap után kedden folytatja a munkát.

A visszavágót egy hét múlva, június 15-én játsszák a szlovéniai Velenjében. A hatharom.com élő szöveges közvetítésben számol be az eseményről.

Férfi kézilabda-vb
selejtező, első mérkőzés
Magyarország-Szlovénia 25-22 (16-15)
Veszprém, vezették: Stolarovs, Licis (lettek)
 
Magyarország: Mikler, Tatai (kapusok), Ancsin, Balogh, Császár 2, Gulyás, Harsányi 9, Ilyés 3, Iváncsik G. 3, Lékai 1, Nagy L. 1, Putics 2, Schuch, Szöllősi Sz.., Vadkerti 1, Zubai 3
szövetségi kapitány: Mocsai Lajos
 
Szlovénia: Prost, Skof (kapusok), Bezjak 3, Bombac 1, Bundalo, Dolenec, Gaber, Gajic 9, Kavticnik, Miklavcic, Natek 4, Nosan, Pucelj, St. Skube 2, Spiler, L. Zvizej 3
szövetségi kapitány: Boris Denic