Diósgyőr

Szivics újra dolgozhat, felfüggesztették eltiltását

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebbviteli Bizottsága csütörtöki ülésén 12 hónapra felfüggesztette a Diósgyőr vezetőedzőjének féléves eltiltását.

"Az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága arról tájékoztatta telefonon dr. Dányi Szilárdot, a DVTK jogi képviselőjét, hogy mai ülésén 12 hónapra felfüggesztette Szivics Tomiszláv féléves eltiltását" - olvasható a klub hivatalos honlapján.

Amint azt a hatharom.com-on olvashattátok, az MLSZ május 22-én fél évre eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől a vezetőedzőt a Haladás elleni bajnokit követően tett nyilatkozatáért. Szivics attól a naptól tréninget sem tarthatott és az Újpest elleni Magyar Kupa-döntőt is csak a lelátóról nézhette, amelyen csapata büntetőkkel kapott ki, ugyanis a fellebbezésnek nem volt halasztó hatálya.

A szerb származású, magyar állampolgársággal is bíró szakembert a Szombathelyi Haladás elleni, május 4-i bajnoki mérkőzést követően tett nyilatkozatáért büntették meg, mert az általa tévesnek vélt bírói ítéletekkel kapcsolatban azt sugallta, mintha azok szándékosan, vagy nyomásra születtek volna.