Magyar válogatott

Pintér szerint örülni kell a győzelemnek

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Albániát a Puskás Ferenc Stadionban szerdán rendezett barátságos mérkőzésen.

Fotó: facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg

A rendkívül alacsony színvonalú találkozó egyetlen gólját a csereként beállt Priskin Tamás szerezte büntetőből a 82. percben. Pintér Attila, a válogatott decemberben kinevezett szövetségi kapitánya első győzelmét ünnepelhette a nemzeti együttes kispadján, a finnek elleni 2-1-es vereség, és a dánok elleni 2-2-es döntetlen után.

"Ahogyan arra számítottunk, nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Tudtuk, hogy masszívan védekező csapat, és a két szélen lehet őket megbontani. Ezt próbáltuk az első félidőben, megpróbáltunk letámadni, hellyel-közzel sikerült. A második félidőben úgy éreztem, mintha kissé elfáradtunk volna. A frissítésekkel hál' istennek sikerült gólt szereznünk, igaz, hogy tizenegyesből, de teljesen mindegy hogyan, győztünk, ez a lényeg" - értékelt a lefújás után a Duna Tv riporterének Lovrencsics Gergő.

"Tudtuk a mérkőzés előtt, hogy nagyon nehéz meccs lesz, hiszen Románia is csak 1-0-ra tudta legyőzni ellenfelünket szombaton. Nem akarok a játékvezetéssel foglalkozni, de egy alakuló csapatnak nagyon fontos az első negyedóra, amiben két tizenegyesgyanús szituáció volt, szerintem az egyik biztosan az volt. Ha azt megadják, berúgjuk, 1-0-ra vezetünk, biztos, hogy nagyobb lendületre kap a csapat" - kezdte mondandóját Pintér Attila.

"Keressük azokat az embereket, akikkel az Európa-bajnoki selejtezőkön minél eredményesebbek lehetünk, de azt is látni kell, hogy generációváltás közepén vagyunk. És annak ellenére, hogy csak 1-0-ra nyertünk, örülni kell, hiszen most is olyan összeállításban játszottunk, amiben idáig még nem és a srácok mégis tudták hozni a mérkőzést úgy, hogy szerintem az albán válogatottnak lehetősége nem is volt" - folytatta a szövetségi kapitány.

"Tudtuk, hogy nagyon beszűkítenek majd minket, azt kértem a szünetben, hogy forgassuk meg őket. Összességében azt gondolom, hogy örülni kell a győzelemnek, hiszen egy alakuló csapatnál nagyon fontos, hogy eredményes legyen" - szögezte le Pintér.

A magyar válogatott ősszel már a 2016-os Európa-bajnokság kvalifikációjában szerepel, a görögökkel, a románokkal, a finnekkel, az északírekkel és a Feröer-szigetekiekkel került egy selejtezőcsoportba a franciaországi tornára.

[1672486] 2014-06-04 20:30:00 Magyarország - Albániax;