VB 2014

Pályán az olaszok, a hollandok és az angolok

Tovább folytatódik a felkészülés a világbajnokságra, így a szerdai napon több európai sztárcsapat is barátságos mérkőzést játszik.

Hollandia - Wales

A vb-döntős hollandok szombaton saját közönségük előtt 1-0-s győzelmet arattak a szintén vb-résztvevő Ghána felett, ám Louis van Gaal nem lehetett maradéktalanul elégedett a látottakkal.

Az Oranje egy Robben-Sneijder-van Persie összjáték után már az 5.percben előnybe került, ám a jó kezdés után visszaesett a csapat, így végül maradt a soványka győzelem.

Szerdán újabb találkozó vár a hollandokra, ezúttal a szerényebb játékerőt képviselő Wales lesz az ellenfél. Van Gaalnak ezen a találkozón minden bizonnyal lesz alkalma tesztelni a támadóformációkat, ugyanakkor Robin van Persie játéka egyelőre kérdéses. A Manchester United gólvágója még nincs 100 százalékos állapotban, ennek ellenére Ghána ellen 75 percet a pályán töltött, a szövetségi kapitány szavaiból viszont leszűrhető, hogy ez a szám ezúttal lényegesen kevesebb lesz. Jonathan de Guzman térdproblémái miatt biztosan kihagyja a találkozót.

Ami a walesi csapatot illeti, Chris Coleman együtteséből Gareth Bale, Aaron Ramsey, Sam Ricketts, Chris Gunter és James Collins is hiányzik majd,  így elvileg nem Hollandiának nem okozhat gondot Wales legyőzése.

[1652208] 2014-06-04 20:30:00 Hollandia - Walesx;

Olaszország - Luxemburg

Az olasz válogatott a hétvégén Londonban mérkőzött meg Írországgal, ám a gól nélküli döntetlennél sokkal nagyobb gondot jelent Cesare Prandelli számára, hogy Ricardo Montolivo sérülése miatt lecsúszik a vb-ről.

A squadra azzura szerdán Perugiában Luxemburg ellen szedne fel némi önbizalmat, ami figyelembe véve, hogy tavaly október óta nem nyert mérkőzést, rá is férne. A miniállam csapata utolsó 20 meccséből csupán kettőn tudott megnyerni, a komolyabb játékerőt képviselő válogatottak ellen általában méretes verésben részesül.

A két csapat utoljára 33 évvel ezelőtt találkozott egymással, akkor az olaszok egy 1-0-s győzelemmel letudták a világbajnok selejtezős találkozót. A szerdai meccsnek természetesen ezúttal is Olaszország a favoritja, az egyetlen kérdés csupán az lehet, mekkora különbséggel abszolválja a találkozót Prandelli legénysége.

[1672484] 2014-06-04 20:45:00 Olaszország - Luxemburgx;

Ecuador - Anglia

Az európai nagycsapatok közül Angliának sikerült az egyik legjobban a hétvégéje, hiszen Roy Hodgson fiai a Wembleyben 3-0-s győzelmet arattak Peru ellen. A mérkőzés után az angolok átrepültek Amerikába, így a szintén vb-résztvevő Ecuador ellen Miamiban lépnek pályára.

A szövetségi kapitány előzetes tájékoztatása szerint a dél-amerikaiak ellen pályára lép majd Alex Oxlade-Chamberlain és Phil Jones is - előbbi április 20. óta nem játszott meccset, míg utóbbi vállsérülése immáron rendbe jött. Hodgson tervei szerint azok a játékosok kapnak ezúttal lehetőséget, akik nem voltak a kezdőcsapatban Peru ellen. Hodgson alaposan megdolgoztatta csapatát a keddi tréningen, ahol a játékosoknak alaposan meggyűlt a baja a meleggel is, így az angol csapat frissessége a floridai hőségben erősen kérdőlejes.

Ami Ecuadort illeti, Reinaldo Rueda együttese szombaton Mexikótól  elszenvedett 3-1-es vereséggel melegítette a brazíliai tornára, ami nem túl előjel, tekintve, hogy a mexikói csapat az utóbbi időben igencsak szenvedősen futballozott.

A két csapat utoljára a 2006-os vb-n találkozott egymással, akkor a Háromoroszlánosok 1-0-s győzelemmel léptek tovább a nyolcaddöntőbe.

[1639009] 2014-06-04 21:00:00 Ecuador - Angliax;
2014-06-04;114