NB I

Kabát marad Újpesten, egy évvel hosszabbított

Szerdán meghosszabbította szerződését az Újpest egyik legjobbja, Kabát Péter. A 36 esztendős támadó új kontraktusa 2015. június 30-ig érvényes.

Kabátra számítanak Újpesten - Fotó: MTI/archív

A rutinos játékos jövője és az újpesti folytatás régóta kérdéses volt, ám a szurkolók végre megnyugodhatnak, Kabát Péter marad a Megyeri úton.

"Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznem a tulajdonos úrral, hiszen az volt mindig is a célom, hogy Újpesten maradjak. Többször is elmondtam, hogy itt szeretném befejezni a pályafutásomat, így külön örömmel tölt el, hogy szünet előtt sikerült megállapodni. Most nyugodtan mehetek majd el pihenni, minden játékos életében fontos ez a felkészülés előtt. Már korábban is sokat beszéltem Roderick Duchatelet elnök úrral, aki nagyon pozitívan állt hozzá a kérdéshez és többször is kifejezte, szeretné, hogy maradjak és itt fejezzem be profi pályafutásomat. Kérte, hogy segítsem a fiatalokat a játékommal és tudásommal, ezért mindent meg is fogok tenni" - nyilatkozta a támadó az ujpestfc.hu-nak.

Kabát zsinórban kétszer, a 2012-2013-as, illetve a nemrég lezárult idényben is megkapta a legjobb magyar játékosnak járó címet a drukkerek szavazatai alapján. A 2013-2014-es szezonban a legszebb gólért járó elismerést is az újpesti ikon gyűjtötte be.

A 16-szoros magyar válogatott játékos először 2008 és 2010 között erősítette a lila-fehéreket, 2011-ben tért vissza a Szusza Ferenc Stadionba. Idén Magyar Kupa-győzelmet, 2009-ben bajnoki ezüstérmet szerzett, 143 tétmérkőzésen 71 gólt ünnepelhetett az Újpest mezében.