Roland Garros

Babosék kiestek, Nadal nem vacakolt Thiem ellen

Baboséknak nem sikerült a bravúr, így párosban is búcsúzott a magyar teniszező a Roland Garrostól. Egyesben mindkét nemnél papírforma eredmények születtek a csütörtöki játéknapon.

Nadal magabiztosan vette a második akadályt is. - Fotó: AFP

Papírforma eredményeket hozott a francia nyílt teniszbajnokság csütörtöki játéknapja. A címvédő és világelső Rafael Nadal nehéz ellenfelet kapott az osztrák Dominic Thiem személyében, ám elmaradt az izgalom, ugyanis a mallorcai klasszis koncentrált játékkal 6:2, 6:2, 6:3-ra verte a sógorok feltörekvő tehetségét. Szintén nem töltött sok időt a pályán a hetedik kiemelt Andy Murray sem, aki 6:3, 6:1, 6:3-ra múlta felül az utolsó versenyben lévő férfi ausztrál teniszezőt, Marinko Matosevicet. A legmagasabban rangsorolt francia játékos, Richard Gasquet is sikerrel vette a második akadályt, miután 7:6, 6:4, 6:4-re legyőzte az argentin Carlos Berlocq-ot. A közönségkedvenc francia Gael Monfils és heves vérmérsékletű olasz Fabio Fognini ugyancsak három játszmában győzött.

A hölgyeknél sem történt komoly meglepetés, a nagyágyúk mind hozták magukat. A két szerb klasszis, Jelena Jankovics és Ana Ivanovics is szettveszteség nélküli győzelmet aratott. Szintén magabiztos sikerrel jutott a legjobb 32 közé a végső győzelemre egyik nagy favoritnak tartott Simona Halep. A két évvel ezelőtti finalista Sara Errani a gyenge kezdést követően átmasírozott az ellenfelén, így a fő riválisaihoz hasonlóan, ő sem töltött sok időt a pályán.

Babos Tímeának a páros társával, Varvara Lepchenkóval nem sikerült borítania a papírformát, az amerikai-magyar kettős 72 perc alatt, 6:1, 6:3 arányban maradt alul a második kiemelt Sara Errani, Roberta Vinci olasz duó ellen. A 21 éves magyar teniszező ezzel még nem fejezte be a párizsi szereplését, ugyanis vegyes párosban is indul, méghozzá az amerikai Eric Butorac oldalán. Babosék pénteken lépnek pályára a Janette Husarova, Oliver Marach szlovák-osztrák kettős ellen.

Tenisz-tippekért láátogass el a Protipp-rendszerünkbe!