Átigazolás

"Gergő, maradj!" - Lovrencsicset kérlelik a Lech-szurkolók

Továbbra sem dőlt el Lovrencsics Gergő sorsa. A lengyel Lech Poznan magyar válogatott középpályása a nyáron minden bizonnyal csapatot vált, de még az is előfordulhat, hogy marad Poznanban. A drukkerek legalábbis ezt szeretnék.

Lovrencsics hatalmas sztár Poznanban / fotó:Gregory Dembinski

Napok óta témát szolgáltat a lengyel és a magyar sajtóban Lovrencsics Gergő sorsa. A Lech Poznan magyar légiósa remek szezont tudhat maga mögött, hiszen abszolút alapemberré vált a lengyel ezüstérmesnél, ráadásul túlszárnyalta tavalyi teljesítményét, hiszen idén már 9 bajnoki gól is összejött neki.

Nem lehet azon csodálkozni, hogy több külföldi klub is felfigyelt a magyar támadó középpályásra. Legutóbb a Borussia Mönchengladbachról cikkeztek a sajtóban, volt olyan portál, amely azt írta, a németek már előszerződést is kötöttek Lovrencsiccsel, nem sokkal később a Lech Poznan cáfolta az értesüléseket. A lengyel klubnál azt mondják, konkrét tárgyalásokat még egyetlen klub sem kezdeményezett velük, márpedig ha valaki szerződtetni akarja a magyar játékost, annak ezt meg kell tennie, lévén Lovrencsicsnek 2016-ig érvényes szerződése van a poznaniakkal.

Hogy mi lesz a sorsa a szolnoki születésű labdarúgónak, az még a jövő zenéje, az viszont biztos, hogy ha a drukkereken múlna, nem engednék el sehova. Az extravagáns frizurájú támadó óriási népszerűségnek örvend a Lech szurkolói között, akik külön videóval próbálják meg maradásra bírni a válogatott játékost.

Akárcsak a tavalyi évben, a Lech Poznan idén sem tudta megelőzni legnagyobb riválisát, a Legia Varsót, amely az elmúlt fordulóban már bajnokként léphetett pályára. A lengyel Ekstraklasából a szerdaival együtt még két forduló van hátra, az utolsó körben a két rivális Varsóban csap össze egymással.

Szerdán a Lech hazai pályán fogadja a Ruch Chorzów csapatát, amely jelenleg a harmadik helyen áll, négy ponttal lemaradva Lovrencsicsék mögött. Ha a magyar játékos csapata legalább egy pontot szerez a találkozón, biztosan a második helyen zárja az idei szezont, ellenkező esetben akár még le is csúszhat a harmadik helyre. Hazai pályán azonban egyértelműen a Lech számít esélyesnek, hiszen népes szurkolótábora előtt 15 mérkőzés óta veretlen a bajnokságban.

[1690121] 2014-05-28 20:30:00 Lech Poznan - Ruch Chorzowx;
144527