Magyar foci

Platini nyilatkozata ad reményt az Újpestnek

  • MTI/hatharom.com

Az Újpest FC bízik abban, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedvezően bírálja el a klub méltányossági kérelmét, s a Magyar Kupa vasárnapi döntőjében győztes lila-fehér gárda indulhat az Európa Liga következő idényében.

Kilencszeres kupagyőztes az Újpest / facebook.com/ÚjpestFC

Visontai Csongor, a klub jogi képviselője az MTI érdeklődésére hétfőn elmondta, tudomása szerint az UEFA már foglalkozott kérelmükkel, s további információk átadására kérte fel az illetékeseket. Hozzátette: az idő is sürgeti az UEFA-t, ugyanis június végén már sorsolják az Európa Liga selejtezőinek párharcait, így néhány héten belül döntésre számít.

Visontai Csongor a Barcelona példáját hozta fel, a katalán klubot ugyanis egy évre kizárták a hazai és nemzetközi átigazolásokból, mert megsértette a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályokat. Később a büntetést éppen azért függesztették fel, mert hamarosan megkezdődik az átigazolási időszak, a Barcelona benyújtott fellebbezésének elbírálása pedig hosszabb időt vesz igénybe. Az Újpest jogi képviselője hozzátette: elképzelhető, hogy a lila-fehérek ügyében is hasonló döntés születik.

Visontai Csongor megjegyezte, korábban nem volt túl bizakodó a méltányossági kérelemmel kapcsolatban, ám a múlt hónapban Michel Platini, az UEFA elnöke egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy egyetlen klubot sem fognak kizárni a nemzetközi kupaporondról azért, mert megszegte a pénzügyi fair play szabályokat, márpedig az indulási jog átruházása is ebbe a körbe tartozik.

Az Újpest FC - amely vasárnap este a Diósgyőr legyőzésével története során kilencedik alkalommal hódította el a Magyar Kupát - a szezon közben egy másik cégbe vitte át az indulási jogot, ez a lépés a szabályok szerint három év kizárást jelent a nemzetközi kupaporondról. Az MLSZ emiatt nem is adta meg a klubnak az európai kupaszerepléshez szükséges UEFA-licencet.

Újpesti örömünnep a Diósgyőr legyőzése után

A friss kupagyőztes Újpest csapata az OTP Bank Liga utolsó fordulójában a Lombard-Pápa vendége lesz. A találkozónak különösebben egyik csapat számára sincs már tétje, igaz a fővárosiak egy győzelemmel akár a 10. helyre is felléphetnek a bajnoki tabellán. A két csapat őszi találkozóját 4-2 arányban a lila-fehérek nyerték. A mérkőzésre még nem kínálnak oddsot a fogadóirodák, de amint ez bekövetkezik, arról tudomást szerezhettek itt, a hatharom.com-on.

[1609993] 2014-05-31 16:00:00 Pápa - Újpestx;
144894