Bajnokok Ligája

Paulo Sousa fantasztikus döntőre számít

Az egykoron a Videotont is irányító korábbi portugál válogatott Paulo Sousa szerint Lisszabon remek házigazdája lesz a szombat este megrendezésre kerülő Bajnokok Ligája fináléjának.

Az Estadio da Luz, azaz a Fény stadionja

Paulo Sousa hisz abban, hogy szombaton Lisszabonban egy fantasztikus döntőt láthatunk majd a Real Madrid és az Atlético Madrid között. A jelenleg az izraeli Maccabi Tel-Aviv csapatát irányító Paulo Sousa tudja miről beszél, hiszen játékoskarrierjét a Benfica csapatánál kezdte, így pontosan ismeri az Estadio Da Luz atmoszféráját, amelyet 2004-ben újjáépítettek.

"A 2004-es Európa-bajnokságon szakkommentátorkodtam néhány mérkőzésen és a portugál U20-as válogatott világbajnoki címénél is jelen lehetettem" - emlékezett vissza az izraeli bajnokságot nyerő tréner. "Egy telt házas stadion mindig lenyűgöző, de az atmoszféra itt tényleg egészen különleges. A 2004-es Eb óta az összes stadion ami épült, tényleg nagyon jó. A Benfica egy olyan klub, amely nagy hagyományokkal rendelkezik a BL-ben, a futball szeretete a mi szenvedélyünk. A város és a stadion egy fantasztikus döntőt produkál majd"

Sousa emlékezetes találkozóra számít

Szombaton tehát az év mérkőzése rendezik - már ami a klubfutballt illeti  -,  a Bajnokok Ligája fináléjában történelmi ütközetre készül Real és az Atlético. Ez lesz az első olyan alkalom, amikor ugyanazon város két csapata játszik egy európai kupadöntőt, és az ötödik olyan, amikor két, azonos nemzetiségű csapat játssza a BL-döntőt.

Az esélyek a Real Madrid mellett szólnak, hiszen a fogadóirodák fele akkora szorzót kínálnak Cristiano Ronaldo sikerére, mint Diego Simeone csapatának újabb bravúrjára. A két madridi gigász az idei szezonban négy alkalommal találkozott egymással, a királyi gárda kétszer, míg a Matracosok egyszer nyertek, legutóbb márciusban pedig döntetlenre végeztek a felek.

A Real Madrid-Atlético Madrid Bajnokok Ligája döntőről a hatharom.com szombaton élő szöveges tudósítással jelentkezik!

Szerinted ki nyeri meg idén a Bajnokok Ligáját?x;
[1689206] 2014-05-24 20:45:00 Real Madrid - Atlético Madridx;