Átigazolás

A Salzburg vinné az ETO csiszolatlan gyémántját?

Felpörögtek az események Kalmár Zsolt életében, hiszen a győriek 19 éves középpályása a dánok elleni bemutatkozhatott a magyar válogatottban, ráadásul külföldi csapatok is szívesen látnák soraikban.

Kalmár Zsolt irán nagy az érdeklődés / mlsz.hu

A Bors pénteken megjelenő cikke szerint a Győri ETO fiatal játékosa iránt több nyugat-európai csapat is érdeklődik, a csütörtökön Debrecenben lejátszott Magyarország - Dánia mérkőzésen az osztrák bajnok Red Bull Salzburg megfigyelői is helyet foglaltak a lelátón.

A 19. életévét még csak mostanában betöltő középpályás az NB I-ben folyamatos játéklehetőséget kap Horváth Ferenctől, egykori edzője, aki immáron a szövetségi kapitányi tisztséget tölti be, megadta neki a lehetőséget, hogy a nagy válogatottban is bemutatkozhasson.

Sajtóhírek szerint Kalmár a nyáron külföldre szerződhet, de minden áron nem akar tőle megválni a Rába-parti alakulat. "Zsolt iránt Franciaországból és Németországból is mutatkozik érdeklődés, ő a klubunk egyik legnagyobb értéke, csakis megfelelő ajánlat esetén válunk meg tőle - árulta el Szasa Sztevanovics, a Győr sportigazgatója. "Nem szeretnénk elherdálni, mindenáron eladni, és az sem mindegy, mikor engedjük el, hiszen a felnőtt válogatottság tovább növelheti az értékét.

Az újság állítása szerint az egyik legkomolyabb kérő a Salzburg lehet, az idén Európa Liga-nyolcaddöntőig jutó klub egymillió eurót, azaz nagyjából 300 millió forintot sem sajnálna Kalmárért.

A játékos ugyan nem hallott a Salzburg érdeklődéséről, de nem lenne ellenére a kihívás. "Jól érzem magam a Győrben, de nem bánnám, ha már a nyártól külföldön folytathatnám a pályafutásomat – vallotta be Kalmár. "Egy salzburgi szerződés nagy lépés lenne a karrieremben" - tette hozzá.

Pintér Attila együttese csütörtökön 2-2-es döntetlent játszott Dánia válogatottjával, Kalmár Zsolt a második félidőben, csereként lépett pályára a nemzeti csapatban. A hatharom.com értékelésében 4,5 pontot adott a fiatal játékosnak.

Ami Kalmár jelenlegi klubcsapatát, a Győri ETO-t illeti, a kisalföldiek jelenleg csak rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően állnak az OTP Bank Liga második helyén, ám a listavezető Debrecennek egy mérkőzéssel kevesebb szerepel a neve mellett. Ha a Loki a hétvégén le tudja győzni Felcsúton a Puskás Akadémia gárdáját, abban az esetben az utolsó forduló - melyben a Győr a már kiesett Mezőkövesdet fogadja - gyakorlatilag tét nélkülivé válik.

[1609996] 2014-05-31 20:00:00 Győr - Mezőkövesd Zsóryx;
144894