Kézilabda

Bemutatta balkezes nehézbombázóját a Győri Audi ETO

A napokban lezárult kézilabda szezon még javában zajlott, amikor a Győri Audi ETO bejelentette a 2014/2015-ös új keretét – szinte teljes egészében. Csütörtökön sor került az egyik új játékos: Susann Müller személyes bemutatására is, illetve a Klub nyilvánosságra hozta két új játékos nevét is, akikkel teljesen összeáll a 16 fős keret.

Susann Müller a világ legjobb játékosává válna a posztján Győrben

A március sajtóeseményen a bejelentett új külföldi játékosok – Susann Müller és Vesna Milanovic-Litre - nem tudtak megjelenni klubkötelezettségeik miatt, a csütörtöki sajtótájékoztatón is csak a német balkezes átlövő tudott személyesen jelen lenni. Susann Müller elmondása szerint: „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a következő szezontól a Győr játékosa lehetek. A jól sikerült világbajnokság után volt több megkeresésem is, de egyértelmű volt számomra a választás. Büszke vagyok rá, hogy az ETO-ban a világ legjobb játékosaival fogok együtt játszani. Természetesen az én célom is az, hogy BL-t nyerjek, de személyes célom a fejlődés is. Szeretnék a saját posztomon a világ legjobb játékosává válni, és úgy érzem, ehhez mind az itteni közeg, mind Ambros nagy segítségemre lesz.” – fejtette ki a balkezes átlövő.

Az eseményen a Győri Audi ETO KC elnöke, Kelecsényi Ernő a márciusban nyitva hagyott kerettagok személyét is nyilvánosságra hozta: nyártól csatlakozik a kétszeres BL-győztes csapathoz a Rostovból érkező orosz Ana Sen, és a Randers jelenlegi spanyol játékosa: Macarena Aguilar.

Többször is kihangsúlyoztuk a lezárult szezon során, hogy a csapat munkáját számos kihívás nehezítette meg. Sajnos idén rengeteg sérüléssel kellett megküzdenünk, összesen 341 napot voltak sérültek a játékosaink. Ennek lehetőségével az élsportban sajnos folyamatosan számolni kell. Ezért úgy döntöttünk, hogy 16 fős kerettel vágunk neki a következő szezonnak is, így a jobbkezes átlövő orosz Ana Sen, és az irányító spanyol Macarena Aguilar is csatlakozik a Győri Audi ETO-hoz. Bízunk benne, hogy ezzel a kerettel továbbra is Európa élvonalában tudunk maradni.” – jelentette be Kelecsényi Ernő.

Ana Sen 1+1 évre, Macarena Aguilar pedig 1 évre szerződik a Klubhoz.

Nagyon szurkoltam új csapatomnak a BL-végjátékában, és a második BL-cím után még nagyobb rang számomra, hogy Győrben játszhatok.” – közölte Ana Sen. „Nagyon várom már a júliust, hogy találkozhassak új csapattársaimmal, és együtt vágjunk neki az új szezon kihívásainak. Nehéz munka lesz, de állok elébe!”- tette hozzá az orosz játékos.

Boldog vagyok, hogy a világ legjobb csapatához csatlakozhatok, jelenleg a legszebb álmom teljesült ezzel az igazolással!” – üzente Macarena Aguilar. „Szerintem minden élsportolónak az a legjobb a tapasztalatszerzésre, ha ilyen csapatban, ilyen klubban játszhat.”

A sajtótájékoztatón bemutatásra került az új klubmenedzser is Pálinger Katalin személyében. A világklasszis exkapus visszatér tehát korábbi klubjához, és az anyai feladatok mellett aktív szerepet vállal az ETO irányításában is: „Nagy megtiszteltetés számomra ez a pozíció. Valójában sosem szakadtam el a Klubtól, hiszen elnökségi tagként a visszavonulásom óta szerepet vállaltam, de most nagyon örülök, hogy még aktívabban dolgozhatok az ETO-ért. Játékosként is mindig maximalista voltam, ezt a habitust szeretném megtartani, és azon dolgozni, hogy a Győr a világ legjobb klubja maradhasson.” – nyilatkozta Pálinger Katalin.