Magyar Kupa

Telt ház lehet a magyar kupafináléban

  • MTI/hatharom.com

Az Újpest és a Diósgyőr vezetőedzője szerint is elszántan és motiváltan készülnek labdarúgóik, akik győzni szeretnének a Magyar Kupa vasárnapi döntőjében, amelyre már 15 700 jegy kelt el.

Újpesten a Városházára is kitűzték a zászlót / facebook.com

A Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő finálé sajtótájékoztatóján Szivics Tomiszlav, a DVTK és Nebojsa Vignjevics, az Újpest trénere is leszögezte, hogy egyértelműen a kupa elhódítása a céljuk, melyhez futballistáiknak a maximumot kell majd nyújtaniuk a pályán.

"Nagyszerű meccsre számítok, azt várom, hogy a magyar futball ünnepe lesz a találkozó. Ugyanakkor a jó játék még nem elég, mert utólag senkit sem fog érdekelni, hogy miként játszott a csapat, csak az, hogy ki győzött" - mondta Nebojsa Vignjevics, aki szerint az dönt majd, melyik csapatban vannak erősebb egyéniségek, akik akkor teljesítenek a legjobban, amikor a leginkább kell. A szerb szakember hangsúlyozta, hogy tisztelik ellenfelüket és elismerik az eddigi teljesítményét, de nyerni akarnak.

"Legyen ez a legrosszabb meccsünk a szezonban, csak győzzünk, mert egy döntőben az számít" - hangsúlyozta Tomiszláv Szivics, aki azt is elmondta, hogy a Ligakupában aratott győzelem nagy siker, ám a csúcs a Magyar Kupa elhódítása lenne. A tréner külön kiemelte, hogy sokat jelent számukra szurkolótáboruk, amely a legjobb az országban, s már csak a drukkereik miatt is szeretnék hazavinni a trófeát Miskolcra.

Simon Krisztián, az Újpest fiatal támadója korábban még nem játszhatott kupadöntőben, ezért is várja már nagyon a találkozót. Szerinte nagyon fontos a felkészülés, a héten elvégzett munka, úgy érzi, kiváló a hangulat jelenleg a csapatnál, mindenki maximálisan motivált a döntő előtt. A diósgyőri futballistákat Debreceni András képviselte a sajtóeseményen, amelyen megjegyezte: ő már kétszer játszhatott az MK fináléjában, és mindkétszer győztes csapat tagja volt. Nagyon bízik benne, hogy harmadszor is nyer, ezzel pedig nemcsak ő, de a diósgyőri klub is a harmadik Magyar Kupa-győzelmét ünnepelhetné.

A Diósgyőrnél és az Újpestnél is akadnak még kérdőjelek az összeállítást illetően. A DVTK-nál Futács Márkó sérülése a legnagyobb gond: a válogatott debreceni edzőtáborából kedden hazautazó csatár vasárnapi szereplése erősen kérdéses. Szivics elmondta, hogy nagyon szomorú a támadó problémája miatt, de azért reméli, bevetheti majd játékosát a fináléban. Az újpesti oldalon szintén egy csatár, Kabát Péter játéka bizonytalan. Vignjevics róla annyit jegyzett meg, hogy kisebb sérüléssel küzd, s jelenleg nem a csapattal, hanem külön edz, de bízik abban, hogy futballozhat majd.

A diósgyőriek ezzel a videóval hangolnak a vasárnapi meccsre

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője hangsúlyozta, az MLSZ abban bízik, hogy szenvedélyes, hangos és látványos biztatásban lesz részük az együtteseknek, de mindenki marad a sportszerűség keretein belül. A drukkerek a klubok, illetve a szövetség honlapján tájékozódhatnak majd a meccshez kapcsolódó, őket érintő információkról. Hozzátette még: amennyiben elfogynak a két klubnak és a "semleges" nézőknek kiadott belépők, a biztonsági szakemberekkel közösen vizsgálják majd meg a lehetőségét további jegyek kibocsátásának.

A finálé, melynek győztese 10 millió forinttal gazdagodik, vasárnap 19 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

[1699973] 2014-05-25 20:30:00 Újpest - Diósgyőrx;