NB I

Szétesőben a Szombathelyi Haladás

Nagyon úgy fest, hogy jövőre újra az alapoktól kell kezdeni a csapatépítést a Szombathelyi Haladás szakmai stábjának, mivel az idei alapcsapatból több kulcsember is távozhat a nyáron.

A szombathelyiek kiváló szezont mondhatnak magukénak, hiszen az egész idényben rendre a tabella első felében tartózkodtak, sőt, Artner Tamás csapata sokáig harcban volt a dobogóért és ezzel együtt a nemzetközi kupaindulásért. Ugyanakkor a vasiak nem rejtik véka alá, hogy nem dúskálnak az anyagiakban, ebből pedig egyenes következik, hogy a nyáron a piacképesebb játékosuk zöme elhagyhatja a vasiakat.

Tóth Miklós ügyvezető igazgató a klub honlapjának adott nyilatkozatában is ezt erősítette meg, a szombathelyi elöljáró szavai alapján az idei húzóemberek közül Guzmics, Hrepka, Simon, Halmosi és a válogatottnál is számításba vett Nagy Gábor is elhagyhatja a klubot.

"Guzmics Richárd még télen jelezte, hogy a bajnokság végén mindenképpen külföldre szeretne igazolni. Hozzá hasonlóan Hrepka Ádám is külföldre készül. Simon Ádám a Palermo játékosa, kölcsönben szerepelt nálunk. Elégedettek voltunk a teljesítményével, szeretnénk, ha ősztől nálunk futballozna, erről az olaszokkal kell tárgyalnunk. Ami a többieket illeti: Schimmer Szabolcs elfogadta az ajánlatunkat, két évre ír alá. Tóth Péter még vacillál Ausztria és a Haladás között. Nagy Gábor és Halmosi Péter egyelőre nem fogadta el az új szerződését, előbbinek külföldi lehetősége van. Jelen állás szerint Nagy és Halmosi sem marad Szombathelyen – mondta Tóth Miklós ügyvezető-igazgató.

Ezenkívül a magyar sajtóban tartja magát a pletyka, miszerint a házi gólkirály Radó András a következő idénytől a Ferencváros játékosa lesz, így nem túlzás azt állítani, hogy az idei idény egyik meglepetéscsapata jövőre teljesen új alapokról építkezhet. Az viszont már eldőlt, hogy a kispadon nem lesz változás, hiszen Artner Tamás vezetőedző szerződését a minap két évvel meghosszabbították.


Az OTP Bank Liga a hétvégén a válogatott mérkőzés miatt szünetel, így az utolsó forduló a következő hétvégén kerül sor. A Haladás a 30. körben a Pécs otthonába vizitál, és a zöld-fehéreknek lenne miért visszavágniuk a baranyaiaknak, hiszen novemberben Lőrincz Emil együttese 3-1-es győzelmet aratott a Rohonci úton. A fogadóirodák egyelőre még kínálnak szorzókat a találkozóra, amint ez megtörténik, a hatharom.com értesít benneteket.

[1609994] 2014-06-01 15:00:00 Pécs - Haladásx;
2014-06-01;212
144894