Sportfogadás

Angliában az FA-kupa a legnépszerűbb

  • th3PR0j3ct0r

A piacvezető online pénztárca, azaz a Skrill kétezer brit ügyfelét kérdezte meg arról, hogy fogad-e az FA-kupa fináléjára.

Az FA-Kupa döntőjére a megkérdezettek 26%-a fogadott - Fotó: AFP

A Skrill komoly felmérést készített az FA-kupa döntőjét megelőzően, amelyből kiderült, hogy a megkérdezettek mintegy 26%-a fogadott az Arsenal és a Hull City között megrendezett fináléra. Ez a szám egyébként jócskán meghaladja a Premier League végső győztesére és a Bajnokok Ligája döntőjére fogadók arányát, hiszen azokra csak a megkérdezettek 21%-a válaszolt igennel.

A felmérésből az is kiderült, hogy az Arsenal szurkolói magabiztosabbak, hiszen a megkérdezett londoniak 41%-a fogadott, méghozzá 16 fontos átlagtéttel, míg a Yorkshire, illetve Humberside régióban lakóknak csupán 28%-a felelt igennel, ráadásul csak 10 fontos átlagtétet "vállaltak".

Hogy milyen módon fogadtak a játékosok, szintén érdekes kérdés volt. A felmérés alapján a hagyományos, helyi irodákat 36% részesíti előnyben, online a résztvevők 26%-a, mobilról pedig 10%-a fogad.

Érdekesség, hogy a szakértők szerint egyre népszerűbbek lesznek a mobilos fogadások, éves szinten ugyanis a 2013-as 10 milliárd dolláros forgalom 2018-ra várhatóan 62 milliárdra ugrik majd világszerte.

Az Arsenal szombaton kétgólos hátrányból felállva hosszabbításban nyerte meg a Wembleyben megrendezett finálét, így 2005 után szerzett újra nagy trófeát. Már-már a tizenegyesekre készült a két csapat, de az Ágyúsok meghajtották a hosszabbítást is, és a 108. percben Aaron Ramsey gólja döntött a Hull City ellen.

[1690195] 2014-05-17 18:00:00 Arsenal - Hullx;