Férfi kézilabda EHF Kupa

Baromi nehéz a kupa - szegedi aranyszavak

A Pick Szeged 29-28-ra verte a Montpelliert a férfi kézilabda EHF-kupa berlini négyes döntőjének fináléjában.

Története legnagyobb sikerét aratta a Szeged - fotó: AFP

A magyar férfi kézilabdázás történetében a Szeged a negyedik együttes, amely győzni tudott nemzetközi európai kupasorozatban: ezt megelőzően a Bp. Honvéd 1982-ben BEK-, a Veszprém 1992-ben és 2008-ban KEK-győztes lett, a Rába Vasas ETO Győr pedig 1986-ban az IHF Kupát hódította el.

Juan Carlos Pastor vezetőedző: - Hihetetlen érzés, hogy első magyarországi évemben ilyen nagy sikert arattunk. A játékosok mindent visszaadtak a pályán abból, amit tanultunk, egy-egy csodás születésnapi ajándékkal kedveskedtek nekem. Jó volt látni a nézőtéren a sok szegedi szurkolót, köszönet nekik, hogy ilyen hangulatot teremtettek.

Marko Krivokapics, a Pick másodedzője: – Egészen más érzés edzőként nyerni, mint játékosként. Nagyon szenvedtünk a kispadon, legszívesebben mindenki bement volna a pályára. Egyelőre még senki nem érezheti át ennek a jelentőségét – lesz, aki csak évek elteltével fogja fel, mekkora tettet vittünk véghez Berlinben!

Vadkerti Attila: – Nyertem már néhány trófeát a Pick Szegeddel, most is ugyanaz az érzésem. Balogh Zsoltival beszélgettem, és azt mondtam neki, hogy holnap, amikor felébred, azt kell, hogy érezze: nem szalasztottuk el a lehetőséget! Megragadtuk az esélyt, nagy győzelmet arattunk! Hozzátenném: a kupa baromi nehéz, nem volt egyszerű felemelni...

Ilyés Ferenc: – Nehéz ilyenkor szavakat találni, mert nyertem már sok kupát, többek között a Lemgóval EHF-et is, azonban ez az egyik, ami a legközelebb áll a szívemhez. Úgy gondolom, hogy a sikerrel még közelebb hoztuk magunkhoz a szurkolókat, akik rengeteget segítettek nekünk. Ez a hit győzelme volt!

Niko Mindegía: – Hihetetlen nagy szívvel harcoltunk a hétvégén! Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már a Füchse ellen, az elődöntőben nagyon elfáradtunk, de vitt előre a szívünk. Az, hogy megnyertük az EHF-kupát, életem eddigi legszebb pillanata!

Nikola Prce: – Nagyon látványos meccs volt, egy kis szerencse is kellett a győzelemhez. A döntőben a franciák kapusa, Omeyer végig provokált, éppen ezért örülök, hogy három gólt is lőttem neki.

Zubai Szabolcs: – Évek óta arra vágytam, hogy aranyérmet nyerjek a Pick Szegeddel! A legnehezebb, a nemzetközi kupa már összejött, következhet a bajnokság és a magyar kupa!

Ancsin Gábor: – Még nem fogtam fel, hogy mit tettünk. Itt van előttem a kupa, felemelő érzés! Gratulálok mindenkinek, a játékosoknak, az edzőknek, azoknak, akik közreműködtek. Egymást követő két napon remekeltünk, beérett a munka, amit elvégeztünk. Mindjárt elsírom magam!

Alen Blazevic: – Ez egy nagy meccs, óriási csata volt! Örülök, hogy így sikerült a hétvége – ezért mindannyian, csapatként dolgoztunk meg.

Balogh Zsolt: – Megkönnyeztem a kupagyőzelmet! Igazi csapatként harcoltunk – ez volt a legfontosabb, ez vezetett sikerhez.