Német Kupa

Robben újabb döntőt döntött el a Dortmund ellen

Hosszabbításban győzte le a Bayern München a Borussia Dortmundot a Német Kupa berlini fináléjában.

A tavalyi BL-döntő után újra Robben döntött - Fotó: AFP

Egyértelműen veszélyesebben kezdett a Bayern, Müller helyzeténél már a 4. percben védenie kellett Weidenfellernek. Idővel felvette a ritmust a Dortmund is, ez azonban nem nagy helyzeteket, inkább csak lehetőségeket hozott és nagy birkózást a mezőnyben. Az első félidő hajrájában aztán a müncheniektől Höjbjerg, a sárga-feketéktől pedig a nagyon aktív Lewandowski is kihagyott egy-egy nagy helyzetet.

A szünet után is Müller villant először, de Weidenfeller megint fölé tudott kerekedni. A folytatásban továbbra is mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, inkább védekezésben, mint az előrejátékban jeleskedtek. A 64. percben aztán vitákra okot adó jelenet zajlott le: Hummels talán hajszálnyi lesről indulva a Bayern kapujára fejelt, Dante pedig szinte biztosan a vonal mögül húzta ki a labdát, de az asszisztens lest és gólt sem jelzett. Valamelyikkel biztosan hibázott.

A rendes játékidő hajrájában mindkét oldalon voltak még lehetőségek, de gól nem jött, így következett a hosszabbítás. A ráadásban is folytatódott a sakkjátszma, ráadásul a játékosok szemmel láthatóan nagyon nehezen bírták a fizikai megterhelést. Többen is görcsöt kaptak, Neuer pedig egy szerencsétlen mozdulatnál a vállára esett, ezért ápolni kellett.

Végül a hosszabbítás második félidejében született az első gól: Weidenfeller kissé elkapkodott egy kidobást, Boateng megszerezte a labdát, ellőtte keresztben a kapu előtt, Robben a hosszún lőtt, Weidenfeller pedig egészen furcsa mozdulattal beszerencsétlenkedte. (0-1)

Innentől a Bayern célja leginkább az időhúzás volt, de a hosszabbítás hosszabbításában még tudták egyszer szöktetni Müllert, aki Schmelzerrel a hátán is befejezte az akciót. (0-2)

Ezzel a Bayern München a Bundesliga után a Német Kupát is megnyerte.

[1691678] 2014-05-17 20:00:00 Borussia Dortmund - Bayern Münchenx;