Edzőkérdés

Gattuso nem tudott megegyezni a Videotonnal

Olaszországi hírek szerint közel álltak a megállapodáshoz, de Gennaro Gattuso végül nemet mondott a Videotonnak.

Gattuso hátat fordított a Vidinek

Bár néhány napja úgy tűnt, hogy Gattuso már megegyezett a Videotonnal, a korábbi középpályás mégsem lesz a magyar csapat edzője. Bizonyos pontokban nem tudott megállapodni a fehérvári alakulattal.

"Egész közel álltam ahhoz, hogy megegyezzünk, de végül bizonyos pontokban nem jutottunk dűlőre - idézte szokás szerint a tuttomercatoweb.com Gennaro Gattusót, aki a Radio Sportivának nyilatkozott. - Bajnoki címet kellett volna nyernem a csapattal, ehhez azonban erősítésekre lett volna szükség. Vannak más ajánlataim is, tovább várok."

Gattusót a napokban a Serie B-be frissen feljutott kiscsapattal, Virtus Entellával is szóba hozták. A 36 éves Gattuso a Perugia, a Glasgow Rangers, a Salernitana, az AC Milan és a Sion játékosa is volt, az olasz válogatottban 73-szor lépett pályára, 2006-ban világbajnoki címet nyert. Tréneri karrierjét a Sionnál kezdte, 2013-ban játékosedzőként tevékenykedett, Vanczák Vilmossal is dolgozott, de a csapat 12 meccsből csak hármat nyert meg, ezért közel három hónapot követően megköszönték a munkáját. Nem sokkal később a Palermo alkalmazta, Szicíliában nyolc mérkőzés után menesztették.

Mint ismert, a szezon végén biztosan távozik a Videoton éléről José Gomes. A portugál szakember irányításával a fehérvári csapat két fordulóval a vége előtt a harmadik helyen áll az OTP Bank Ligában. A tavalyi szezonban a hatharom.com által alapított Év edzője díjat elnyerő Gomes népszerűsége az utóbbi hónapokban drasztikusan csökkent, aminek elsősorban a Videoton igen harmatos teljesítménye volt az oka. A székesfehérváriak az utolsó két fordulóban még a dobogós helyezésért és vele az Európa Liga-indulásért küzdhetnek a velük azonos pontszámmal álló Ferencvárossal.

[1609990] 2014-05-18 18:30:00 Mezőkövesd Zsóry - Videotonx;