Edzőkérdés

Gattuso mégis inkább Olaszországban vállal munkát?

A Videotonnal állítólag tárgyalásban lévő Gennaro Gattuso ajánlatot kapott egy Serie B-s olasz kiscsapattól is.

Gattusót bombázzák az ajánlatokkal

Bár néhány napja úgy tűnt, hogy Gattuso már megegyezett a Videotonnal, épp az ezt beharangozó Tuttomercatoweb írt most arról, hogy a korábbi középpályást megkereste egy Serie B-be frissen feljutott kiscsapat, és ő megfontolja az ajánlatukat.

A harmadosztályt megnyerő Virtus Entella edzője jelenleg Luca Prina, de a hírek szerint nem biztos, hogy továbbra is kitartanak mellette. Gattusóval egy edzőként még tapasztalatlan, de játékosként sokat látott trénert kapnának, de kérdés, hogy számára többet ér-e az ott megszerezhető tapasztalat, mint a Videoton állítólagos ajánlata.

A 36 éves Gattuso a Perugia, a Glasgow Rangers, a Salernitana, az AC Milan és a Sion játékosa is volt, az olasz válogatottban 73-szor lépett pályára, 2006-ban világbajnoki címet nyert. Tréneri karrierjét a Sionnál kezdte, 2013-ban játékosedzőként tevékenykedett, Vanczák Vilmossal is dolgozott, de a csapat 12 meccsből csak hármat nyert meg, ezért közel három hónapot követően megköszönték a munkáját. Nem sokkal később a Palermo alkalmazta, Szicíliában nyolc mérkőzés után menesztették.

Mint ismert, a szezon végén biztosan távozik a Videoton éléről José Gomes. A portugál szakember irányításával a fehérvári csapat két fordulóval a vége előtt a harmadik helyen áll az OTP Bank Ligában, míg kedden este Miskolcon a Ligakupa döntőjében is érdekelt.  A tavalyi szezonban a hatharom.com által alapított Év edzője díjat elnyerő Gomes népszerűsége az utóbbi hónapokban drasztikusan csökkent, aminek elsősorban a Videoton igen harmatos teljesítménye volt az oka.

A székesfehérváriak az utolsó két fordulóban még a dobogós helyezésért és vele az Európa Liga-indulásért küzdhetnek a velük azonos pontszámmal álló Ferencvárossal.