Orosz foci

Elmeszelték a Zenitet a botrány miatt

Botrányba fulladt a Zenit Szentpétervár és a Dinamo Moszkva vasárnapi bajnokija, miután a lefújás előtt két perccel a hazai drukkerek betörtek a pályára.

Kulcsfontosságú mérkőzés várt a hétvégén a listavezető Zenit Szentpétervár csapatára, amelynek hazai pályán kellett volna legyőznie a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkva csapatát. André Villas-Boas alakulata jól is kezdte a találkozót, hiszen már a 6. percben előnybe került, ám a folytatás már a vendégek számára alakult jól, akik előbb egalizáltak, majd kétgólos előnyre tettek szert. A mérkőzést végül nem tudták befejezni, mivel a hazai huligánok a fővárosi gárda 4-2-es vezetésénél, a 87. percben a pályára rohantak és rátámadtak a vendégfutballistákra. Az egyik moszkvai védőt, Vlagyimir Granatot úgy megütötték, hogy fejsérülést szenvedett.

[1477664] 2014-05-11 11:30:00 Zenit Szentpétervár - Dinamo Moszkvax;
[1477664] 2014-05-11 11:30:00 Zenit Szentpétervár - Dinamo Moszkvax

A fegyelmi bizottság szerdai döntése értelmében a klub egymillió rubeles (6,4 millió forint) bírságot kapott, a következő szezon első két hazai mérkőzését pedig zárt kapuk mögött kell lejátszania és azt a szektort, amelyben szélsőséges szimpatizánsai szurkolnak, további három mérkőzésen zárva kell tartani. A meccset 3-0-ás gólkülönbséggel a Dinamo kapta.

Ezzel egyébként a Zenit könnyen lehet, hogy elbukta a bajnoki címet, mivel az utolsó forduló előtt lecsúszott a második helyre. Az élen álló CSZKA Moszkvára ugyanakkor még egy nagyon nehéz mérkőzés vár a hétvégén, hiszen a harmadik helyezett Lokomotiv Moszkva ellen vív majd városi rangadót, ahol a Lokomotiv győzelmével - ha a Zenit nem nyeri meg a maga meccsét - még a bajnoki címet is megszerezheti.

2014-05-15;63
144814