NB I

Sajtóhírek szerint Gattuso lesz a Vidi edzője

Az olasz tuttomercatoweb.com szerint Gennaro Gattuso lesz a következő idényben a Videoton vezetőedzője. A portál szerint a felek már megegyeztek egymással, a hivatalos bejelentés azonban még várat magára.

A múlt hét közepén jelent meg az olasz sajtóban, hogy az olaszok világbajnok középpályása, Gennaro Gattuso a magyar élvonalban kaphat munkát. A 36 éves Gattuso a Perugia, a Glasgow Rangers, a Salernitana, az AC Milan és a Sion játékosa is volt, az olasz válogatottban 73-szor lépett pályára, 2006-ban világbajnoki címet nyert. Tréneri karrierjét a Sionnál kezdte, 2013-ban játékosedzőként tevékenykedett, Vanczák Vilmossal is dolgozott, de a csapat 12 meccsből csak hármat nyert meg, ezért közel három hónapot követően megköszönték a munkáját. Nem sokkal később a Palermo alkalmazta, Szicíliában nyolc mérkőzés után menesztették. A sajtóban megjelent hírek szerint Gattuso a múlt héten Magyarországra érkezett tárgyalni, és bár több honi élcsapat neve is felvetődött, az olasz média szerint a Videoton lett a befutó.

Mint ismert, a szezon végén biztosan távozik a Videoton éléről José Gomes. A portugál szakember irányításával a fehérvári csapat két fordulóval a vége előtt a harmadik helyen áll az OTP Bank Ligában, míg kedden este Miskolcon a Ligakupa döntőjében is érdekelt.  A tavalyi szezonban a hatharom.com által alapított Év edzője díjat elnyerő Gomes népszerűsége az utóbbi hónapokban drasztikusan csökkent, aminek elsősorban a Videoton igen harmatos teljesítménye volt az oka.

A székesfehérvári alakulat kedden a Ligakupa döntőjében a Diósgyőrrel csap össze Miskolcon - a találkozóról bővebben ide kattintva olvashattok -, a hétvégén pedig a gyakorlatilag már kiesett Mezőkövesd otthonába látogat. A fogadóirodák még egyelőre nem kínálnak oddsokat a találkozóra, de minden bizonnyal nagy favoritnak hozzák ki a vendég együttest.

[1609990] 2014-05-18 18:30:00 Mezőkövesd Zsóry - Videotonx;
144894