NB I

Szektorbezárással búcsúznak a Honvédnál

Idei utolsó hazai mérkőzésére készül a Budapest Honvéd, amely szombat kora délután az MTK csapatát fogadja a Bozsik Stadionban. A vendégeknek nem kell félelmetes atmoszférától tartaniuk, a mérkőzésen ugyanis be lesz zárva a "Kispest Szektor".

Fotó: honvedfc.hu

Ellentétes formában várhatják a csapatok a hétvégi ütközetet, hiszen amíg a Budapest Honvéd zsinórban hét vereséget számlál, az MTK sorozatban nyeri a meccseit, aminek köszönhetően a két csapat közül a télen még kieső helyen álló kék-fehérek állnak előrébb a tabellán.

A két fővárosi alakulat mérkőzésén eleve nem kellett "tartani" a zsúfolt lelátókról, ám a kispestiek hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a piros-fekete ultrák sem buzdíthatják majd csapatukat.

"A vasárnapi, Győri ETO FC - Budapest Honvéd mérkőzésen a vendégszurkolók részéről tapasztalt rasszista, gyalázkodó, gyűlöletkeltő rigmusok miatt klubunk vezetősége úgy döntött, hogy a szombati, MTK elleni bajnoki mérkőzésen a hazai állóhelyi szektor (Kispest Szektor) nem kerül megnyitásra" - olvasható a honvedfc.hu-n.

A Honvédnál már ősszel is volt egy időszak, amikor a klub vezetői a nem megfelelő szurkolói viselkedésre hivatkozva bezárták az ultrák szektorát, de miután az MTK elleni idegenbeli összecsapáson a drukkerek kiváló hangulatot teremtettek, novemberben újra megnyílt a stadion azon része. Tavasszal úgy tűnt, egymásra talál csapat és szurkoló, az eredmények is szépen jöttek, ám a Mezőkövesden elszenvedett 1-0-s vereség után, úgy látszik, valami elromlott Kispesten. A Honvéd zsinórban hét mérkőzést bukott el az OTP Bank Ligában, a rossz sorozat pedig Marco Rossi állásába került. Az utolsó két találkozón már Simon Miklós dirigálta a kispestieket, aki a fiataloknak szavaz bizalmat, azonban a Videoton és a Győr túl nagy falatnak bizonyult számukra. Az MTK elleni találkozóra a fogadóirodák még nem kínálnak oddsokat, de amint nyilvánossá válnak a szorzók, az alábbi scoreboardunkban megtalálhatjátok azokat.

[1609988] 2014-05-17 14:00:00 Honvéd - MTKx;
2014-05-16;212
2014-05-17;212
2014-05-18;212
144894